Apple continua sa creasca pe piata PC-urilor

Desi primul trimestru fiscal nu a fost unul foarte bun pentru compania Apple, cota sa de piata in segmentul PC-urilor a crescut usor pe fondul unor scaderi serioase ale vanzarilor competitorilor, situatia fiind una intalnita si in trecut in cazul companiei Apple.

In T1 2016 compania Apple a vandut, conform estimarilor analistilor, 4.466 milioane de Mac-uri, fata de 4.560 milioane in T1 2015, scaderea in vanzari fiind de 2.1%, insa cota de piata a celor din Cupertino a crescut cu 0.7% in baza scaderii vanzarilor globale de PC-uri.

Conform estimarilor analistilor, in T1 2016 s-au vandut 60.6 milioane de PC-uri in lumea intreaga, cifra fiind cu 11.5% mai mica decat cea inregistrata in T1 2015, compania Apple reusind sa ramana deasupra tuturor cu o scadere ceva mai mica a vanzarilor de Mac-uri.

Desi cota de piata a Apple a crescut intr-o perioada marcata de o scadere simtitoare a vanzarilor, cei de la Dell au avut o situatie mai buna, cota lor de piata crescand cu 1.5% in baza unei scaderi de 2% a vanzarilor totale.

Worldwide PC shipments totaled 60.6 million units in the first quarter of 2016 (1Q16), a year-on-year decline of 11.5%, according to the International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly PC Tracker. Shipments were in line with conservative expectations for a decline of 11.3%, and anticipated a relatively weak environment during the first half of 2016 as Windows 10 enterprise upgrades largely remained in pilot phase while consumer demand remains weak. The volatility in stocks, commodities and currencies also helped depress shipments.

Daca va uitati la imaginea de mai jos veti vedea ca in afara Apple si Dell, restul vanzatorilor de PC-uri au inregistrat scaderi in vanzari de minim 8.3%, companiile din categoria cumulata inregistrand o scadere medie de 19.8% a vanzarilor de PC-uri.

Apple ramane pe pozitia a patra in topul celor mai mari vanzari de PC-uri in T1 2016, in fata sa aflandu-se cei de la Lenovo, HP si Dell, ASUS incheind acest top 5.

Apple cota piata PC