Masina Apple – noi detalii importante despre procesul de dezvoltare

Compania Apple are de peste 1 an de zile in dezvoltare un proiect care va aduce pe piata primul automobil electric dezvoltat de catre inginerii sai, majoritatea muncii fiind facuta Sunnyvale, California, acolo cei din Cupertino avand amenajat un garaj imens in care testeaza motoare si caroserii.

In Sunnyvale Apple a inchiriat diverse locatii si a cumparat altele, iar conform unor informatii recente angajatii sai ar fi ales pentru acele cladiri nume de cod bazate pe mitologia greaca, totul pentru a genera confuzie in legatura cu adevaratul rol al muncii depuse acolo.

Una dintre cele mai mari cladiri din complex are denumirea Rhea, unul dintre titanii din mitologia greaca, iar conform unor documente interne, Apple a creat zone speciale pentru schimbare si echilibrarea de roti sau stocarea de lubrifianti, informatiile sugerand foarte clar ideea ca vorbim despre un service auto sau garaj.

Separat Apple are o cladire numite Medusa care este dedicata dezvoltarii unui sistem menit sa urmareasca miscarile ochilor. In continuare avem o alta cladire numita Magnolia si in interiorul sau exista utilaje care sunt folosite la fabricarea de componente pentru masini, dar care au si emisii reduse de dioxid de carbon.

Apple sediu masina

In final avem o cladire numita Zeus, aceasta fiind un fost laborator de cercetare si dezvoltare, care este protejata de forte suplimentare de securitate, dar si de un gard inalt care tine la distanta orice fel de curiosi care s-ar afla in preajma locatiei.

Cladirea Zeus are peste 88.000 de metri patrati si probabil ascunde cei mai importanti ingineri pe care compania Apple ii foloseste pentru a-si produce masina electrica, masurile suplimentare de securitate sugerand faptul ca lucruri importante se construiesc acolo.

Apple are peste 1000 de ingineri care dezvolta masina electrica in momentul de fata, iar cladirile din Sunnyvale sunt doar una dintre componentele marelui proiect Titan.