HTC 10 – PRET, SPECIFICATII, LANSARE si imagini

HTC 10 a fost prezentat oficial de catre compania HTC cu aproximativ o ora in urma, noul smartphone alaturandu-se unei liste de terminale premium care se lupta pentru banii consumatorilor din lumea intreaga, iPhone 6S si Samsung Galaxy S7 Edge fiind principalii rivali.

HTC 10 a aparut intr-o multitudine de zvonuri in ultimele saptamani, totul culminand cu prezentarea de astazi, insa putine lucruri au putut fi tinute ascunse de catre compania HTC, majoritatea informatiilor aparute pana in prezent fiind adevarate.

Specificatiile tehnice

Conform companiei HTC, specificatiile tehnice HTC 10 sunt urmatoarele :

  • ecran LCD de 5.2 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli;
  • chip Qualcomm Snapdragon 820 in SUA si alte variatii in diverse zone de pe glob;
  • 4 GB RAM;
  • 32/64GB spatiu de stocare cu slot microSD care suporta carduri de pana la 2 TB;
  • camera UltraPixel 2 de 12 megapixeli care are dimensiune pixei 1.55um si deschidere f/1.8, ea avand stabilizator optic de imagine, focalizare automata cu laser, inregistrare video 4K, inregistrare slow-motion 12x si altele;
  • camera frontala de 5 megapixeli cu lentila ultra-wide, stabilizator optic de imagine, dimensiune pixel 1.34um si deschidere f/1.8;
  • doua difuzoare Boomsound cu Dolby Audio, subwoofer + tweeter si 3 microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale;
  • baterie de 3000 mAh;
  • HTC Sense 8 si Android 6.0 Marshmallow;
  • cititor de amprente si port USB-C.

Dupa cum puteti vedea, vorbim despre specificatii tehnice impresionante pentru HTC 10, compania taiwaneza implementand exact ceea ce conteaza pentru utilizatori, iar performantele ar trebui sa fie pe masura, cel putin in SUA.

HTC 10 pret specificatii lansare

Design-ul HTC 10 este foarte similar cu cel adoptat in HTC One M9 si alte versiuni anterioare ale smartphone-urilor companiei HTC, insa acest lucru il stiam de luni de zile si o schimbare mai mare ar fi fost binevenita, dar cei de la HTC nu o vor oferi deocamdata.

HTC 10 are si un sistem numit Zoe Capture care este similar celui Live Photos oferit de catre compania Apple, deci vorbim despre cea de-a treia tentativa de a oferi o functionalitate similara iPhone, cei de la Samsung avand un sistem similar, la fel de inutil.

HTC 10 cititor de amprente

Lansare

HTC 10 poate fi precomandat incepand de astazi la preturi ce incep de la 699 de dolari in SUA, terminalul fiind disponibil in versiuni argintii, negre si chiar aurii, primele unitati urmand a fi livrate la inceputul lunii mai de catre cei de la HTC.