Apple intareste echipa care lupta cu politicienii din SUA

Recentul scandal cu FBI a motivat compania Apple sa isi intareasca echipa din Washington care intra in contact cu politicienii care incearca sa o oblige sa creeze un sistem de operare vulnerabil pe care agentiile federale sa il poata accesa pentru a prelua datele utilizatorilor.

In aceasta idee, compania Apple a angajat-o pe Cynthia Hogan in rolul de vicepresedinte al diviziei pentru relatii cu institutiile guvernamentale si politica publica, ea urmand a conduce subsidiara din Washington D.C. a Apple, cea care reprezinta compania americana in fata autoritatilor guvernamentale.

In trecut Cynthia Hogan a fost unul dintre oamenii de baza ai vicepresedintelui american Joe Biden, asa ca integrarea sa in echipa celor din Cupertino va contribui cel mai probabil la eficientizarea luptei impotriva celor care incearca sa impuna legi care contravin intereselor Apple.

Cynthia Hogan are o vasta experienta in mediul politic, iar asta o va ajuta sa intre mai usor in contact cu senatorii care s-au lasat convinsi de FBI sa impuna o legislatie ce va obliga Apple sa creeze portite de acces in iOS pentru preluarea usoara de date din iDevice-uri.

Hogan will become the iPhone maker’s vice president for public policy and government affairs for the Americas, a role that oversees not only the company’s D.C. operations but also Canada and Latin America. She’ll report to Lisa Jackson, Apple’s vice president of environment, policy and social initiatives, who previously led the Environmental Protection Agency.”Cynthia’s intellect and judgment have consistently distinguished her as a uniquely talented professional and we’re lucky to have her join the team at Apple,” Jackson said in a statement.