Iata cati ani se asteapta Apple sa folosesti iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch

Astazi compania Apple a publicat un document in care vorbeste despre modul in care protejeaza ea natura inconjuratoare, iar in el ofera detalii cu privire la perioada de timp in care se asteapta sa utilizam iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, Apple TV sau Apple Watch-urile.

In acest document compania Apple spune ca dupa o analiza a modurilor in care clientii sai ii folosesc produsele, ea estimeaza ca iPhone, iPad, iPod Touch si Apple Watch-urile sunt folosite in medie timp de 3 ani de catre utilizatori inainte de a fi inlocuite.

In cazul Mac/Apple TV-urilor perioada de timp creste la 4 ani, dupa care utilizatorii aleg sa cumpere produse noi de la cei din Cupertino, iar aceste date ne spun si cum isi gandeste compania Apple produsele inainte de a le lansa pe pietele globale.

Desi in cazul restului produselor cifrele au la baza date preluate timp de multi ani de zile, in cazul Apple Watch vorbim despre date adunate dupa doar un an de la lansarea dispozitivului, asa ca ramane de vazut daca in final ele se vor transforma in realitate sau nu.

To model customer use, we measure the power consumed by a product while it is running in a simulated scenario. Daily usage patterns are specific to each product and are a mixture of actual and modeled customer use data. Years of use, which are based on first owners, are assumed to be four years for OS X and tvOS devices and three years for iOS and watchOS devices. More information on our product energy use is provided in our Product Environmental Reports.

In ceea ce priveste restul produselor, perioada de timp estimata de catre compania Apple pentru utilizarea lor este rezonabila, iar asta deoarece, in general, dupa 3 ani produsele de acest gen devin uzate din punct de vedere moral, majoritatea iPhone-urilor fiind schimbate o data la 2 ani.

Voi ce parere aveti despre estimarile facute de catre compania Apple ? Sunt potrivite si se aplica in cazul vostru ?