Prima Pagina Apple Iata cati ani se asteapta Apple sa folosesti iPhone, iPad, Mac sau...

Iata cati ani se asteapta Apple sa folosesti iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch

Astazi compania Apple a publicat un document in care vorbeste despre modul in care protejeaza ea natura inconjuratoare, iar in el ofera detalii cu privire la perioada de timp in care se asteapta sa utilizam iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, Apple TV sau Apple Watch-urile.

In acest document compania Apple spune ca dupa o analiza a modurilor in care clientii sai ii folosesc produsele, ea estimeaza ca iPhone, iPad, iPod Touch si Apple Watch-urile sunt folosite in medie timp de 3 ani de catre utilizatori inainte de a fi inlocuite.

In cazul Mac/Apple TV-urilor perioada de timp creste la 4 ani, dupa care utilizatorii aleg sa cumpere produse noi de la cei din Cupertino, iar aceste date ne spun si cum isi gandeste compania Apple produsele inainte de a le lansa pe pietele globale.

Desi in cazul restului produselor cifrele au la baza date preluate timp de multi ani de zile, in cazul Apple Watch vorbim despre date adunate dupa doar un an de la lansarea dispozitivului, asa ca ramane de vazut daca in final ele se vor transforma in realitate sau nu.

To model customer use, we measure the power consumed by a product while it is running in a simulated scenario. Daily usage patterns are specific to each product and are a mixture of actual and modeled customer use data. Years of use, which are based on first owners, are assumed to be four years for OS X and tvOS devices and three years for iOS and watchOS devices. More information on our product energy use is provided in our Product Environmental Reports.

In ceea ce priveste restul produselor, perioada de timp estimata de catre compania Apple pentru utilizarea lor este rezonabila, iar asta deoarece, in general, dupa 3 ani produsele de acest gen devin uzate din punct de vedere moral, majoritatea iPhone-urilor fiind schimbate o data la 2 ani.

Voi ce parere aveti despre estimarile facute de catre compania Apple ? Sunt potrivite si se aplica in cazul vostru ?

 • Srb Srb

  eu iphone’urile anual, dar anul acesta sa vedem…ce si cum. ipad depinde tot anual dar ipad air 2 deja in toamna se fac 2 ani. Mac’urile toate la 2 ani.

 • creed

  In cazul meu…NU ! Schimb tel la 3-4 luni, iar modelul in fiecare an . Tel i-l schimb imediat cum apar semne de uzura , i-l vând , pun o diferența de bani si cumpăr altul nou.

 • Srb Srb

  deci tu o data la 3 luni il lovesti sau cade ceva pe el ? 😀

 • Solomon Florin

  de ce faci asta?

 • amfetamin

  Eu iPhone odată la 2 ani,in principal variantele cu S,acum am 6S plus,urmează 7S plus…8S plus șamd. La iPad aș mai pune 1 an in plus sau mai mult fata de estimările Apple. Am Air si pot spune ca la ce-l folosesc eu încă merge brici,sa vad ce si cum cu acest Pro,dar cum am zis nu mi-e musai sa-l schimb. Era odată un studiu care arăta ca iPad 2 sunt cele mai multe active dintre iPad-uri,deci e alta mâncare de peste la iPad fata de iPhone.

 • Ari

  Eu săptămânal, nene, săptămânal, iPhone ul, ca am de unde, iar iPad lunar, lunar…ca avem… Mac urile mai rarut, cam la saptamâni… Problema ca nu scot ăștia de la Apple atât de des ceva nou, pe cat de des am eu nevoie sa schimb..

 • marcel

  Eu inca nu am schimbat iphonul .. tot 3gs am … pastrez tot aurul din el ptr mine :)))

 • Razvan

  eu tot cam la 2 ani, sunt la modelul fara S si asa raman.
  la ipad e mai ciudat, am avut Air si Air2, am dat Air simplu si cred ca sar peste Pro2016

 • Bogumir81

  Viața mea se aseamănă cu iPhone-ul! E scumpă, frumoasă și tot la doi ani vreau alta! :)))

 • creed

  Pentru ca nu port huse, folii, etc pe iPhone,I-l folosesc așa cum este. Când apar zgârieturi sau uneori lovituri din cauza neatenției …i-l vând. O seara buna!

 • Srb Srb

  Oficial se pot testa, cumpara Apple Watch din Romania la magazinele autorizate !

 • MrUnivers

  Asteptam Apple watch 2 ?