iPhone SE fura din vanzarile producatorilor chinezi de smartphone-uri

iPhone SE fura din vanzarile producatorilor chienzi de smartphone-uri, sau cel putin asta ne da de inteles o publicatie asiatica, ea obtinand informatiile de la diverse companii locale care produc o varietate de componente pentru producatori din China si Taiwan.

Partenerii unor companii precum Huawei, Xiaomi Technology, Vivo sau Oppo sustin ca toate aceste brand-uri inregistreaza scaderi ale vanzarilor ca urmare a lansarii iPhone SE de luna trecuta, ei reducand comenzile de componente pentru propriile produse.

Avand in vedere ca in 2015 majoritatea producatorilor chinezi de smartphone-uri au vandut doar pana in 80% din ceea ce estimau ca vor vinde, pentru 2016 strategiile sunt ceva mai conservatoare, asa ca au fost reduse inclusiv comenzile de componente noi.

Putina lume vedea iPhone SE ca un smartphone capabil sa creeze concurenta serioasa pentru producatorii chinezi de smartphone-uri, insa iata ca Apple a reusit sa gaseasca pretul potrivit pentru ca terminalul sa fie intr-adevar atractiv pentru piata asiatica.

The launch of relatively low-priced iPhone SE in China has squeezed market share from local brands, including Huawei, Xiaomi Technology, Vivo and Oppo, affecting the earning performance of these brands, said the sources.

Stim deja ca iPhone SE este foarte greu de gasit in majoritatea Apple Store-urilor din lume, iar tarile care vand terminalul prin parteneri Apple nu au stocuri mai mari, asa ca terminalul pare sa aiba parte de o lansare de succes, cel putin din ceea ce stim pana acum.

Toate estimarile de pana in prezent sugereaza faptul ca iPhone SE nu se vinde suficient de bine pentru a compensa scaderea vanzarilor iPhone 6S si iPhone 6S Plus in raport cu predecesoarele lor, insa chiar si asa, noul smartphone ar putea aduce totusi incasari decente pentru Apple.