O noua tableta candideaza la titlul de ” Cea mai buna inventia a anului 2016 “

 Tabletele digitale ofera acces la o lume a informatiei, dar nu exista nici un model elegant si eficient, la preturi accesibile, pentru persoanele cu deficiente de vedere. Asta pentru ca tabletele curente braille, ofera doar un spatiu foarte mic de citire doar pentru o singura linie de text, rand pe rand. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, condusi de Brent Gillespie, Alex Russomanno, Mark Burns, si Sile O’Modhrain, isi pun speranta de a comercializa o tableta cu afisaj actualizabil pentru a traduce o pagina intreaga dintr-o data.

tableta citire braille

Ideea proiectului a fost a lui O’Modhrain, care este o persoana cu deficiente de vedere, ce spune ca: “Display-uri existente nu permit accesul la o multime de cod si informatii grafice braille“, “Codurile de matematica si de muzica, de exemplu, sunt afisate spatial, astfel incat acestea sunt repartizate pe mai multe linii.

Tehnologia existenta ar putea permite investitia pentru un ecran braille pentru citirea pe o pagina intreaga dar pretul ar fi astronomic. De exemplu, display-uri cu o singura linie care se bazează pe produse electronice costa mai mult de 3.000 $; extinderea acestora la o pagina intreaga ar putea ridica potential pretul, pana la 55.000 $. Pentru a reduce acest cost, echipa a ales sa faca dispozitivul cu microfluide.

Acesta tableta numita “HOLY BRAILLE” candideaza anul acesta la titlul de ” Cea mai buna inventia a anului “.