Prima Pagina Intel Intel vrea ca portul audio de 3.5mm sa dispara

Intel vrea ca portul audio de 3.5mm sa dispara

Compania Apple nu este singura care incearca sa faca uitat portul audio de 3.5mm implementat in orice dispozitiv electronic capabil sa redea sunete, cei de la Intel avand idei similare pentru portul care pare sa fie prea invechit pentru a mai face parte din gadget-uri.

Intel a anuntat recent ca porturile USB-C pot inlocui cu brio porturile audio de 3.5mm si sustine o tranzitie a producatorilor de dispozitive electronice spre aceste noi tipuri de porturi, renuntand la cele veche in favoarea celor noi, multifunctionale.

Cei de la Intel sustin ca porturile USB-C sunt perfect capabile sa permita redarea de sunete din dispozitive electronice, iar din moment ce noile gadget-uri vin deja echipate cu asemenea porturi, renuntarea la cele audio ar trebui sa fie normala pentru majoritatea producatorilor.

Cei de la Intel sustin ca un port USB-C este capabil sa indeplineasca mult mai multe functii decat un port audio normal, iar inlocuirea acestuia din urma cu unul USB-C le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de mai multa functionalitate de la produsele lor.

Intel proposes to replace things like 3.5 mm mini-jack with USB Type-C which will help to add features to headsets and will simplify connections of multi-channel audio equipment to various gadgets. Intel is finalizing the USB Type-C Digital Audio technology and plans to release its specification later in Q2.

Practic, Apple nu va fi prima companie care va elimina complet portul audio din smartphone-uri, cei de la LeEco facand deja aceasta tranzitie, iar Intel va forta schimbarea pentru calculatoare, asa ca trebuie sa ne obisnuim cu faptul ca portul audio este mort.

 • Srb Srb

  da “coming soon” asta se va intampla probabil in minim 2 ani. era bine daca se putea de anul acesta.

 • Srb Srb

  dar apple trebuie foarte bine sa isi gandeasca logica. nu poti avea casti lightning pt iphone 7 si casti usb-c pt mac…pana la urma este ecosistemul propriu. Nu este normal sa te cari cu 2 perechi de casti dupa tine (asta este valabil pt cei ce prefera castile cu fir).
  Eu zic ca sunt 2 solutii si odata cu iphone 7 vom vedea acea solutie adoptata de Apple.
  1) Schimba portul lighning cu usb-c
  2) Adauga portul lightning si in mac

 • Gruia

  Nici acuma nu se iau după Apple?

 • Srb Srb

  🙂 lumea zicea ca sunt nebun cand ziceam ca daca apple incepe trendul asta de a elimina un port vechi de decenii, or sa o faca si altii…..

 • Srb Srb

  totusi este un port din 1960….

 • Daviid

  Srb , cine a zis că nu au să pună port lightning la Mac? Din moment ce pun pe iPhone 7 , va urma curând și Mac-ul , așa că nu te grăbi . 😉

 • Srb Srb

  pai puneau pana acuma nu? adica lightning este din anul 2012 parca
  sa vedem abia anul asta iar o sa fie un redesign al linii de mac
  Dar ma gandesc ca daca vroiau sa puna si in mac incepeau cu 12″ Macbook
  Ma rog vedem in Iunie

 • Gabriel.86

  E si normal sa dispara. Momentan se lucreaza la imbunatatirea protocolului bluetooth isr in viitor va juca un rol mult mai important in telefoane. Din punctul meu de vedere m-am saturat sa cumpar casti din cauza ca se uzeaza in jurul portului jack. Viitorul suna bine.

 • Srb Srb

  sa nu te auda astia care traiesc in trecut si nu sunt vizionari

 • Droid

  Ce draguti sunt astia de la Apple si Microsoft! Au descoperit ei apa calda… ce sa zic. Iar voi va dati mari vizionari…
  Pai pe Android poti conecta castile prin portul microUSB din vremuri imemoriabile.
  MicroUSB, Jack, BT, le poti conecta cum vrei. Asta inseamna sa fi mafiot! Pardon, liber!

 • Pingback: iPhone 7 Pro – prima schita dezvaluie camera duala si nu numai | iDevice.ro()

 • Viorel Predatorul

  E mai plauzibilă varianta 1. Mai iese un ban!
  Pe de altă parte, Apple vrea porturi proprietare, ca să fie unicul furnizor de periferice și accesorii. Asta mă face să cred că și a doua variantă este foarte posibilă 🙂
  Bravo Srb!