Intel vrea ca portul audio de 3.5mm sa dispara

Compania Apple nu este singura care incearca sa faca uitat portul audio de 3.5mm implementat in orice dispozitiv electronic capabil sa redea sunete, cei de la Intel avand idei similare pentru portul care pare sa fie prea invechit pentru a mai face parte din gadget-uri.

Intel a anuntat recent ca porturile USB-C pot inlocui cu brio porturile audio de 3.5mm si sustine o tranzitie a producatorilor de dispozitive electronice spre aceste noi tipuri de porturi, renuntand la cele veche in favoarea celor noi, multifunctionale.

Cei de la Intel sustin ca porturile USB-C sunt perfect capabile sa permita redarea de sunete din dispozitive electronice, iar din moment ce noile gadget-uri vin deja echipate cu asemenea porturi, renuntarea la cele audio ar trebui sa fie normala pentru majoritatea producatorilor.

Cei de la Intel sustin ca un port USB-C este capabil sa indeplineasca mult mai multe functii decat un port audio normal, iar inlocuirea acestuia din urma cu unul USB-C le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de mai multa functionalitate de la produsele lor.

Intel proposes to replace things like 3.5 mm mini-jack with USB Type-C which will help to add features to headsets and will simplify connections of multi-channel audio equipment to various gadgets. Intel is finalizing the USB Type-C Digital Audio technology and plans to release its specification later in Q2.

Practic, Apple nu va fi prima companie care va elimina complet portul audio din smartphone-uri, cei de la LeEco facand deja aceasta tranzitie, iar Intel va forta schimbarea pentru calculatoare, asa ca trebuie sa ne obisnuim cu faptul ca portul audio este mort.