Iata cat de usor poate fi pacalit un smartphone cu o amprenta clonata

Daca folosesti o amprenta pentru a-ti securiza iPhone-ul si te simti in siguranta, ei bine cercetatorii in securitate infromatica iti spun ca esti naiv deoarece terminalul tau poate fi accesat destul de usor de catre o persoana suficient de bine motivata.

In clipul video de mai jos veti vedea cat de usor poate fi pacalit cititorul de amprente al unui smartphone cu o amprenta din latex creata dup preluarea unui mulaj al degetului folosind acelasi tip de material pe care un dentist il foloseste pentru pacientii sai.

Acesta este totusi un caz fericit deoarece chiar si o amprenta preluata dintr-o poza poate fi utilizata pentru a debloca un smartphone ce are un cititor de amprente, iar aici includem toate dispozitivele care sunt protejate cu asemenea sisteme de securitate.

Desigur ca persoana care vrea sa acceseze smartphone-ul vostru trebuie sa poata prelua de undeva amprenta, insa daca totul poate fi facut chiar si dintr-o poza, sistemele de acest gen nu mai par chiar atat de sigure precum erau cand au fost initial lansate.

Desi Apple, Samsung si mai toti producatorii de smartphone-uri sustin ca sistemele de acest gen ofera protectie absoluta pentru utilizatori, realitatea este lucrurile stau complet diferit si daca un cod de siguranta sau o parola pot fi schimbate, amprenta este permanenta.

2 COMENTARII