Prima Pagina iPhone Samsung impiedica vanzarea unor iPhone ale Apple

Samsung impiedica vanzarea unor iPhone ale Apple

5

Companiei Apple i-a fost respinsa recent cererea de a vinde terminale iPhone reconditionate in India, tara fiind in colimatorul celor din Cupertino in momentul de fata, ei incercand sa-si creasca vanzarile pe o piata aproape la fel de mare precum cea a Chinei.

Apple a cerut acum cateva saptamani sa primeasca dreptul de a vinde terminale iPhone reconditionate in India, insa Samsung si diversi alti producatori sau operatori de telefonie mobila si-au aratat dezaprobarea fata de aceasta decizie a celor de la Apple si au reusit sa convinga guvernul sa-i asculte.

Apple are 2% din piata din India si avand in vedere ca 80% dintre smartphone-urile vandute acolo costa mai putin de 150 de dolari, vanzarea de iPhone-uri reconditionate era cheia succesului pentru americani, insa acum ei sunt nevoiti sa foloseasca o strategie alternativa.

Niciun alt producator important de smartphone-uri nu vinde terminale reconditionate in India, iar opozitia facuta de catre cei de la Samsung este normala si s-a dovedit a fi eficienta in a impiedica Apple sa se extinda puternic intr-o piata foarte importanta pentru coreeni.

India has rejected Apple Inc.’s request to import and sell refurbished iPhones to the world’s second largest mobile population, a telecommunications ministry official said Tuesday. Apple’s rivals have mounted a public campaign against the effort, arguing that such a move would trigger a flood of used electronics while defeating the government’s Make-in-India program to encourage local manufacturing.

Oficial, refuzul cererii Apple are la baza faptul ca vanzarea de smartphone-uri contrafacute ar afecta un program al Indiei care incurajeaza fabricarea smartphone-urilor in tara, iar asa Apple va incerca probabil sa foloseasca noi metode de a obtine ceea ce isi doreste.