iPhone 7 nu ar avea Smart Connector

Zvonuri aparute acum cateva saptamani indicau faptul ca iPhone 7 va avea Smart Connector, compania Apple luand, aparent, decizia de a implementa aceasta componenta pentru a oferi si mai multa functionalitate pentru terminalele sale.

Deocamdata doar iPad Pro 9.7 inch si 12.9 inch au implementat Smart Connector, insa compania Apple ar fi intentionat sa ofere acest port inclusiv in iPhone 7, dar planurile sale par sa se fi schimbat, iar el nu ar urma sa faca parte din niciun model al iPhone lansat in anii urmatori.

O explicatie pentru aceasta decizie nu a fost oferita, insa saptamana aceasta am aflat si ca iPhone 7 va avea port audio de 3.5mm, iar daca acest lucru se va dovedi a fi adevarat, atunci lipsa unui Smart Connector poate fi justificata de reintroducerea acestui port.

Implementarea unui Smart Connector in iPhone 7 ar fi oferit posibilitatea de a vinde accesorii care permit conectarea unei eventuale huse noi, sau a unei tastaturi externe, insa cei de la Apple par sa gandeasca diferit linia de terminale iPhone vandute in lumea intreaga.

Acestea fiind spuse, iPhone 7 nu ar urma sa fie lansat cu acele trei puncte la baza carcasei, ele fiind practic Smart Connector-ul, iar eu raman la parerea ca renuntarea la acest port are legatura cu reintroducerea celui audio de 3.5mm.

iPhone 7 va fi lansat in toamna acestui an impreuna cu iPhone 7 Plus.

iPhone 7 Smart Connector