iTunes 12.4 si schimbarile implementate de Apple

Acum cateva luni vicepresedintele senior al Apple, Eddy Cue, a promis ca programul iTunes va fi actualizat pentru a rezolva unele dintre problemele raportate de catre utilizatori, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent.

In ciuda acestui lucru, compania Apple are in dezvoltare iTunes 12.4 si intentioneaza sa lanseze actualizarea in viitorul nu foarte indepartat, schimbarile oferite fiind totusi minore in comparatie cu unele cerinte ale utilizatorilor, insa acest lucru era de asteptat.

iTunes 12.4

Pentru inceput, iTunes 12.4 aduce un meniu nou pentru alegerea sectiunilor de continut pe care dorim sa le accesam, Muzica/Filme/Podcast/Aplicatii, acesta permitand ascunderea anumitor sectiuni care nu ne sunt utile, iar butoane inainte/inapoi sunt deasemenea disponibile pentru a face trecerea intre sectiuni.

iTunes 12.4 1

In continuare, iTunes 12.4 vine cu un sidebar permanent, el fiind oferit in ideea de a ne permite sa accesam mai rapid diverse sectiuni ale librariei iTunes fara a efectua cautari, Apple implementand inclusiv optiunea de a personaliza butoanele afisate de catre el.

iTunes 12.4 2

In ceea ce priveste meniurile superioare, compania Apple le-a simplificat pentru a face mai usoara accesarea diverselor sectiuni de continut, compania Apple rearanjand anumite portiuni pentru a face descoperirea de continut mai intuitiva decat pana in prezent.

In final, compania Apple a implementat si schimbari pentru mini player, melodiile care urmeaza sa fie rulate fiind afisate mult mai clar decat pana in prezent.

Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansat iTunes 12.4, insa cred ca WWDC 2014 ne va aduce aceasta actualizare.