HoloFlex – primul smartphone holografic cu ecran 3D si flexibil

HoloFlex este un smartphone extrem de interesant pe ca il puteti vedea in clipul video de mai jos, el avand implementat un proiector de holograme, dar si un ecran 3D flxibil, deci incorporeaza o multitudine de functii pe care niciun producator nu le-a oferit vreodata.

Dezvoltat de catre o universitate din Ontario, HoloFlex este complet flexibil, iar cu ajutorul proiectorului de holograme poate afisa orice fel de continut de pe ecran pe aproape orice fel de suprafata inspre care este indreptat, asa ca vorbim despre un terminal extrem de complex.

In ceea ce priveste ecranul 3D, HoloFlex foloseste o tehnologie noia care este compusa dintr-o multitudine de lentile asezate deasupra unui ecran HD OLED, acesta fiind impartit in 16.000 de cercuri a cate 12 pixeli fiecare, iar fiecare lentila prezinta obiectul dintr-un unghi diferit, asa fiind obtinut efectul 3D.

In ceea ce priveste controlarea smartphone-ului, aceasta este facuta prin indoiea ecranului in locul apasarii pe el, astfel ca utilizatorii experimenteaza o multitudine de metode de interactiune cu terminalul mobil fata de cele clasice existente pe piata.

By employing a depth camera, users can also perform holographic video conferences with one another. When bending the display users literally pop out of the screen and can even look around each other, with their faces rendered correctly from any angle to any onlooker.

HoloFlex foloseste un chip Snapdragon 810 cu procesor quad-core de 1.5 GHz, 2 GB RAM si ruleaza Android 5.1, deci are specificatii medii, asa ca teoretic orice producator poate implementa tehnologiie acesta si acesta este, dupa parerea mea, cel mai tare smartphone creat vreodata.

3 COMENTARII