Cum merge 4G+ pe iPhone 6S Plus in Romania

Incepand de anul trecut, iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt compatibile cu retelele 4G+ LTE de 300 Mbps din intreaga lume, compania Apple implementand acest suport pentru terminalele sale in ideea de a ne permite sa navigam pe internet la viteze mult mai mari.

Desi suportul pentru retelele de 300 Mbps este oferit, din pacate iPhone-urile celor de la Apple nu afiseaza o iconita diferita pentru utilizatori cand sunt conectati la aceste retele, viteza de navigare pe internet fiind totusi cu mult mai mare decat cea obisnuita.

Daca intr-o retea 4G LTE de 150 Mbps viteza maxima atinsa de un iPhone este limitata la 130 – 140 Mbps, in cazul celor 4G+ LTE puteti vedea ca viteza atinsa de catre mine se ridica la 213 Mbps, aceasta fiind si cea mai mare viteza atinsa de mine pe o retea GSM folosind un iPhone.

Testul a fost facut la sediul Orange Skansa dupa conferinta in care a fost prezentata noua echipa de conducere, iar repetand testul la Orange Shop-ul din Baneasa, unde exista oficial 4G+, nu am reusit sa ating o viteza la fel de mare, desi ma asteptam la altceva.

Practic, in Romania puteti beneficia de viteze de navigare pe internet de peste 200 Mbps in retelele 4G+ ale operatorilor de telefonie mobila, insa asta doar daca aveti norocul de a va afla intr-o zona in care exista acoperire 4G+ LTE de la operatorul vostru.

4G+ iPhone 6S Plus