Planul secret al Apple de a cuceri o tara extrem de importanta

Compania Apple se chinuie prin toate fortele sa cucereasca India, iar astazi aflam ca principalul sau partener producator de iDevice-uri, Foxconn, intentioneaza sa construiasca in Maharashtra o fabrica in care urmeaza sa asambleze terminale iPhone pentru vanzare.

India are o lege care incurajeaza vanzarea de smartphone-uri fabricate in tara, iar daca Foxconn va construi o fabrica la nivel local, Apple va putea vinde iPhone-urile mai ieftin decat pana acum, dar va putea vinde si terminale reconditionate, lucru interzis acum.

Investitia celor de la Foxconn se ridica la suma de 10 miliarde de dolari, una colosala, iar din momentul in care contractul va fi semnat si pana cand va incepe productia ar putea trece aproximativ 18 luni, sau poate chiar mai putin, in functie de cum vor decurge lucrurile.

Separat de aceasta fabrica, Foxconn intentioneaza sa deschida pana in 11 fabrici, de dimensiuni diferite, pana in 2020 in India, taiwanezii producand in trecut terminale Nokia in tara, insa inchizandu-si fabrica in 2014 dupa ce finlandezii si-au vandut diviza de terminale mobile.

Compania Apple a actionat la fel in Brazilia pentru a putea vinde terminale iPhone acolo fara a plati o taxa de import foarte mare, iar decizia s-a dovedit a fi una extrem de buna, vanzarile crescand substantial in Brazilia dupa ce Foxconn a construit o fabrica.

In India lucrurile vor decurge la fel, iar faptul ca se vor crea locuri de munca va pune Apple si Foxconn intr-o pozitie mult mai buna in raport cu guvernul indian, aceasta tara putand contribui serios in viitor la incasarile si profitul companiei Apple.