iPhone vs Android – care se strica mai repede ?

Daca v-ati intrebat vreodata ce smartphone sa alegeti pentru a fi siguri ca nu ramaneti cu el stricat la cateva saptamani sau luni dupa achizitie, ei bine un nou studiu vine sa va raspunda la aceasta intrebare dupa o analiza amanuntita a motivelor pentru care se strica diverse smartphone-uri.

Acest studiu are in vedere iPhone-urile si diversele terminale Android, el spunandu-se ca smartphone-urile Android se strica mai repede decat iPhone-urile, lucru pe care nu-l auzim pentru prima oara, mai ales ca exista o mare diferenta intre totalul terminalelor active pe ambele platforme.

Conform acestui studiu, smartphone-urile Android au o rata de stricare de 44%, in timp ce in cazul terminalelor iPhone aceasta atinge doar 25%, concluzia fiind ca Apple produce terminale mobile mult mai rezistente decat competitorii platformei Android.

Impartind producatorii Android, smartphone-urile Samsung au reprezentat 43% dintre cele stricate raportatate, Motorola fiind responsabila pentru 14% dintre ele, Lenovo pentru 12%, Asus pentru 6% si LG pentru 5%, restul producatorilor avand smartphone-uri avand rate de stricare mai mici.

smartphone Android stricat

In ceea ce priveste terminalele iPhone, puteti observa ca iPhone 6 are cea mai mare rata de stricare, 25% din total, el fiind urmat de iPhone 5S, iPhone 6 Plus, iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar aceste cifre nu sunt surprinzatoare, daca ne gandim la numarul de unitati vandute in fiecare categorie.

rata stricare iPhone

In final avem si componentele care creeaza cele mai mari probleme, aici camera iesind pe primul loc, ea fiind urmata de ecranul tactil, bateria sau sistemul sau de incarcare, microfoanele si sistemul dual-sim, in cazul terminalelor Android.

Acestea fiind spuse, terminalele Android se strica mai des decat smartphone-urile iPhone ale companiei Apple, insa cand ne uitam la procente trebuie sa avem in vedere si faptul ca exista mai multe smartphone-uri Android decat iPhone pe pietele globale.