Prima Pagina iPhone iPhone vs Android – care se strica mai repede ?

iPhone vs Android – care se strica mai repede ?

Daca v-ati intrebat vreodata ce smartphone sa alegeti pentru a fi siguri ca nu ramaneti cu el stricat la cateva saptamani sau luni dupa achizitie, ei bine un nou studiu vine sa va raspunda la aceasta intrebare dupa o analiza amanuntita a motivelor pentru care se strica diverse smartphone-uri.

Acest studiu are in vedere iPhone-urile si diversele terminale Android, el spunandu-se ca smartphone-urile Android se strica mai repede decat iPhone-urile, lucru pe care nu-l auzim pentru prima oara, mai ales ca exista o mare diferenta intre totalul terminalelor active pe ambele platforme.

Conform acestui studiu, smartphone-urile Android au o rata de stricare de 44%, in timp ce in cazul terminalelor iPhone aceasta atinge doar 25%, concluzia fiind ca Apple produce terminale mobile mult mai rezistente decat competitorii platformei Android.

Impartind producatorii Android, smartphone-urile Samsung au reprezentat 43% dintre cele stricate raportatate, Motorola fiind responsabila pentru 14% dintre ele, Lenovo pentru 12%, Asus pentru 6% si LG pentru 5%, restul producatorilor avand smartphone-uri avand rate de stricare mai mici.

smartphone Android stricat

In ceea ce priveste terminalele iPhone, puteti observa ca iPhone 6 are cea mai mare rata de stricare, 25% din total, el fiind urmat de iPhone 5S, iPhone 6 Plus, iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar aceste cifre nu sunt surprinzatoare, daca ne gandim la numarul de unitati vandute in fiecare categorie.

rata stricare iPhone

In final avem si componentele care creeaza cele mai mari probleme, aici camera iesind pe primul loc, ea fiind urmata de ecranul tactil, bateria sau sistemul sau de incarcare, microfoanele si sistemul dual-sim, in cazul terminalelor Android.

Acestea fiind spuse, terminalele Android se strica mai des decat smartphone-urile iPhone ale companiei Apple, insa cand ne uitam la procente trebuie sa avem in vedere si faptul ca exista mai multe smartphone-uri Android decat iPhone pe pietele globale.

 • stefan

  Prostii. Am schimbat pe garanție 2 iPhone 6s si doua 6s plus. Si mai schimb inca unu. Mda

 • Dan

  @stefan – și eu am schimbat 14 6S-uri si 18 6S plus. Și urmează să mai schimb încă unul. Ieri. De la 3 la 2 si un sfert.

 • atb19

  Comparație proasta… Un android rootat bu se strica niciodată… Un iPhone dacă l-ai blocat in DFU mode , pa iPhone

 • Ce treaba au root si DFU Mode in discutie ?

 • iulian

  Se știa😜

 • Dacă privim spre coada clasamentului vedem că telefonul cu cele mai mici “rate de stricare” (Samsung Galaxy S6 Active) are un procent mai mic de stricare (4%) decât fruntașul clasamentului Apple – iPhone 6 Plus (cu 9%)

 • Mircea Radulescu

  cu ce probleme ?

 • Mircea Radulescu

  Tu ai vrut sa spui ca ultimele 2 lazi erau rupte.

 • Mircea Radulescu

  Sony the best !

 • vali

  Tot ce înseamnă Android e stricat din fabrica din cauza sistemului de operare care rulează in mod defectuos , zice ca e de 64 gb si la 10 gb ocupati zice ca e full , etc

 • Horia

  Corect. La android ai nevoie de 80% mai mult spatiu si ram ca sa poate functiona cat de cat ok…

 • Florin L

  Daca voi comparati android de 300 lei cu iphone de 3000 lei…no, bravo !

 • Florin L

  cat dai atata face. Si allview nu e telefon, e calculator de buzunar.

 • atb19

  Au , dacă te referi doar la partea de hardware , dă-mi exemplu ce se strica repede l android? Android nu înseamnă numai allview p6, p5 quad, karbon sau alte Branduri de-astea de 2 lei … Am avut note 3 si nu a avut nici o buba in 2 ani de zile… Dacă te referi la partea de software , explica ce pică la android? Ca dacă nu ai root , nu ai acces la nimic, dacă ai root si ești “noob

 • atb19

  …”Noob” , poți fără intenție sa ii ștergi partiția de exemplu, cum la mulți le-am rescris softul… Dornici de a învață , mai mult strica , fără a se documenta un pic mai întâi. E plin netul de tutoriale . La iPhone , dacă ești “noob” si i-l blochezi in DFU mode, asa stai cu el….am văzut cazuri când nu mai erau in stare sa iasă din DFU mode, am văzut cazuri de “vând iPhone 6 blocat DFU mode cu 600 lei,,”””, pe vestitul olx…. Deci , nu m-a mai mira nimic….

 • atb19

  Si la Soft la fel… Ce poți strica la iPhone fără jb? Nimic. Ii dai setările peste cap un pic, dar nu-i bai, fresh restore si sa rezolvat…. Apropo de iPhone, ieri nu mai m-a lasa sa dezactivez locația … Era activata , un pic in ceata dar dacă dădeai pe ea nu se dezactiva… iOS 9.3.2 pb 4… Bine , e beta , stiu , dar dacă e GM????😳😳😳