Apple neaga renuntarea la vanzarea de muzica online

Ieri a aparut un zvon care sugera faptul ca Apple ar intentiona sa renunte la vanzarea de muzica prin intermediul iTunes Store in urmatorii doi ani, compania avand intentia de a se axa pe Apple Music si streaming-ul audio in locul vanzarilor directe, care incep sa scada.

Aparitia serviciilor de streaming audio a generat o scadere constanta a vanzarilor de muzica prin intermediul magazinelor digitale, iar compania Apple a negat ca in 2 ani va iesi din acest business, insa cu siguranta a discutat despre o posibila perioada in care o va face.

In momentul de fata compania Apple este lider de piata in segmentul vanzarilor digitale de muzica si desi la un moment dat va renunta la aceasta afacere, vor trece foarte multi ani pana cand acest lucru se va intampla, dar asta doar daca actualul trend va continua.

Serviciile de streaming sunt in plina ascensiune si multi vad in ele viitorul evolutiei muzicii digitale, insa ramane de vazut daca peste 5 – 10 ani lumea va fi la fel de dispusa sa plateasca pentru streaming fara sa aiba posibilitatea de a detine muzica pentru care plateste ascultarile.

“Not true,” said Apple rep Tom Neumayr. Neumayr wouldn’t expand on that comment, except to make it clear that he was responding to both timelines proposed in today’s story from Digital Music News.

Recent lansatul albmul al artistului Drake a inregistrat peste 1 milion de vanzari in doar o luna dupa lansare si este cea mai buna dovada a faptului ca business-ul vanzarii de muzica digitala este in continuare puternic, asa ca ramane de vazut cand va renunta Apple la iTunes Music Store.