Apple va lansa un update pentru iTunes rezolvand problema stergerii melodiilor din calculatoare

Saptamana trecuta v-am spus ca unii utilizatori se plang din cauza faptului ca iTunes le-a sters muzica din calculatoare fara sa le ceara voie, problema avand parte de atentia presei din lumea intreaga, asa ca Apple a fost nevoita intr-un final sa o investigheze serios.

Fara a descoperi deocamdata problema, compania Apple a declarat ca este constienta de faptul ca unii utilizatori au probleme cu iTunes si ca va lansa o actualizare pentru iTunes care are menirea de a o rezolva, update-ul urmand a fi disponibil pentru noi saptamana viitoare.

Problema este ca Apple nu a reusit sa reproduca acest bug, asa ca exista posibilitatea ca actualizarea care va fi lansata saptamana viitoare sa nu rezolve absolut nimic, iar utilizatorii sa piarda in continuare muzica desi folosesc cea mai recenta versiune a programului iTunes.

Era greu de crezut ca Apple ar putea recunoaste ca iTunes are o problema si sterge muzica utilizatorilor, asa ca nimeni nu trebuia sa se astepte la asa ceva, insa este este imbucurator sa vedem ca aceasta problema este in atentia Apple pentru rezolvare.

In an extremely small number of cases users have reported that music files saved on their computer were removed without their permission. We’re taking these reports seriously as we know how important music is to our customers and our teams are focused on identifying the cause. We have not been able to reproduce this issue, however, we’re releasing an update to iTunes early next week which includes additional safeguards. If a user experiences this issue they should contact AppleCare.

Avand in vedere ca Apple a anuntat deja lansarea unei actualizari pentru iTunes in cursul saptamanii viitoare, exista o sansa foarte mare ca iTunes 12.4 sa apara atunci si sa aduca mult mai multe noutati pentru utilizatori, dupa cum v-am spus saptamana trecuta.