Prima Pagina aplicatii Marea Britanie creeaza carnetul de conducere care poate fi salvat in Apple...

Marea Britanie creeaza carnetul de conducere care poate fi salvat in Apple Wallet

Marea Britanie vrea sa lanseze carnetele de conducere digitale ce pot fi salvate in Apple Wallet.

Marea Britanie are in dezvoltare un proiect foarte interesant care are menirea de a le oferi soferilor posibilitatea de a isi salva carnetele de conducere direct in Apple Wallet pentru a scapa de grija de a tine acest document asupra lor de fiecare data cand calatoresc.

Initiativa a fost dezvaluita in cursul zilei de ieri de catre Marea Britanie impreuna cu o poza care demonstreaza modul in care ar urma sa fie salvat carnetul de conducere in interiorul aplicatiei Apple Wallet a utilizatorilor, ideea in sine fiind extrem de interesanta.

Apple Wallet este folosit acum pentru a stoca informatii privind cartile de credit utilizate cu Apple Pay, bilete de calatorie, diverse cupoane de reduceri pentru magazine si multe altele, insa utilitatea sa poate fi mult extinsa prin initiative de acest gen ale guvernelor.

Desi ideea in sine este extrem de buna si foarte multa lume va fi interesata sa profite de ea, reprezentantii guvernului britanic au anuntat ca deocamdata nu au o data stabilita pentru lansarea acestui sistem, deci ar putea dura ani si ani de zile pana cand el va fi implementat.

Initiativa celor din Marea Britanie nu este prima de acest gen, o companie dintr-un stat american anuntand un program similar anul trecut, insa pana acum nu s-a auzit nimic privind evolutia sa, deci nu se stie cand urmeaza sa fie finalizat ceva de care utilizatorii sa se poata folosi.

carnet conducere Apple Wallet

 • Claudiu D

  O idee buna dar limitanta !
  Mi se pare ca ne vor limita toate “acesoriile”astea !
  Saptamana asta au existat ceva probleme de conexiune si nu am putut platii cu cardul , bine ca aveam marunt ! 😑
  Asa ca acesta poate fi un motiv petrucare nu au o implemetare rapida.

 • Iulian

  Radu. In Anglia nu se mai retin permisele de conducere de mult.Asa va fi si in Romania in viitor. Simplu in cateva secunde fara sa te opreasca politia afla totul despre tine.Masina cu numarul respectiv este bagata intr-o baza de date iar in momentul in care a iesit in trafic este monitorizata de camerele de trafic.Masina nu poate fi condusa de un coleg sau vreun prieten pentru ca asta inseamna costuri suplimentare la asigurare care nu sunt tocmai ieftine, cel mult inca o persoana( banuiesc sotia). Aplicatia Apple Wallet va fi disponibila in cateva luni, nicidecum ani.