YouTube dezvolta o noua aplicatie pentru editarea de clipuri video

YouTube va lansa o noua aplicatie de editare video.

Compania YouTube este interesata sa convinga mai multi utilizatori sa incarce clipuri video in reteaua sa, asa ca in momentul de fata are in testare o noua aplicatie menita sa usureze munca de inregistrare si editare a clipurilor video inainte de publicare pe YouTube.

Desi YouTube are in momentul de fata o aplicatie numita Capture, ea oferind posibilitatea de a inregistra si incarca rapid clipuri video in retea, ea pare sa fi fost abandonata din 2013 deoarece nu a mai fost actualizata cu functii suplimentare pentru utilizatori.

Fara a continua acel proiect, cei de la YouTube testeaza o aplicatie separata care va permite folosirea de template-uri pentru clipurile video inregistrate, astfel incat utilizatorii sa nu petreaca prea mult timp cu editarea continutului dupa ce el a fost inregistrat.

Din pacate deocamdata nu se stie ce fel de optiuni de editare va include aplicatia, dar se pare ca procesul de inregistrare si publicare a unui clip video este mult simplificat fata de procedura actuala disponibila in iOS sau aplicatiile celor d ela YouTube.

YouTube has begun beta testing a video creation app. The app will make use video templates so that most of the leg work will already be done for the user without requiring too much in terms of actual editing. …it will be easy to record a video, submit it and get it published on YouTube in a just few simple steps.

Deocamdata YouTube testeaza aceasta aplicatie doar pentru platforma iOS si nu se stie daca ea va fi lansata pe platforma Android, aparitia sa putand totusi creste interesul utilizatorilor de a publica continut video in YouTube si nu in Facebook, asa cum fac majoritatea.