Google ia o decizie care afecteaza toti utilizatorii Google Chrome

Google Chrome va bloca plugin-ul flash in timpul navigarii pe internet.

Compania Google planuieste sa faca o schimbare majora pentru browserul Google Chrome, astfel ca inceapand cu sfarsitul acestui an utilizatorii nu vor mai vedea continut flash in software-ul celor de la Google, schimbarea fiind asteptata de foarte multa vreme.

Google va bloca global flash in Google Chrome, insa utilizatorilor le va fi afisata optiunea de a reda continutul flash in calculatoare in anumite website-uri, optiunea fiind salvata astfel incat la vizitarea ulterioara a acelei pagini utilizatorii sa vizioneze intregul continut.

Dintre toate website-urile de pe planeta, in 10 va fi redat automat continutul flash deoarece vorbim despre website-uri cu un numar extrem de mare de vizitatori, YouTube, Facebook, Amazon sau Yahoo! numarandu-se printre ele, asa ca veti vedea tot continutul fara probleme.

Plugin-ul flash nu va fi eliminat complet din Google Chrome, insa browserul va functiona ca si cum el nu ar exista, asa ca ar cere resurse HTML 5 de la website-urile pe care vizitatorii le utilizeaza, asa ca teoretic flash-ul nu ar trebui sa mai fie rulat vreodata, daca website-urile nu il folosesc.

Later this year we plan to change how Chromium hints to websites about the presence of Flash Player, by changing the default response of Navigator.plugins and Navigator.mimeTypes.  If a site offers an HTML5 experience, this change will make that the primary experience.

Mai toate browserele importante au renuntat la flash, sau intentioneaza sa nu mai permita rularea sa, iar in cazul Google Chrome decizia este una extrem de importanta pentru ca va imbunatati semnificativ experienta de navigare pe internet.

Fara flash, Google Chrome ar trebui sa consume mult mai putine resurse ale calculatoarelor si ar trebui sa fie redus substantial consumul de energie pe laptop-uri, asa ca masura este una care trebuie laudata.