Adevaratul motiv pentru care iPhone 7S va merita cumparat

iPhone implineste 10 ani, iar iPhone 7S va fi vedeta petrecerii.

Anul 2016 ar putea fi dezamagitor pentru foarte multi fani ai companiei Apple, iar asta deoarece iPhone 7 nu va aduce noutatile pe care foarte multe persoane le asteapta, compania Apple preferand sa le tina pentru urmatoarea iteratie a celei mai populare linii de smartphone-uri de pe planeta.

Mai exact, iPhone 7 va arata ca iPhone 6S in cea mai mare parte, va avea aceleasi dimensiuni ca predecesorul sau, insa va aduce schimbari interne, lucru care nu putea fi evitat decat daca Apple nu dorea sa mai vanda prea multe smartphone-uri in urmatorul an.

iPhone 7 va fi o actualizare demna de un terminal din seria S, iar asta pentru ca nu va aduce noutati pentru design, ci doar componente interne si functii in iOS 10 care ar trebui sa convinga multa lume sa faca o achizitie, dar care probabil vor indeparta unele persoane de Apple.

Desi multa lume nu intelege de ce Apple ar putea decide sa nu ofere noutati pentru design-ul iPhone 7, in spatele acestei decizii ar putea fi o miscare extrem de logica pentru cei din Cupertino, una pe care restul lumii o va intelege in final, chiar daca va renunta sa cumpere acest terminal.

10 ani de iPhone

iPhone 2G 9 ani

Fie ca va vine sa credeti, sau nu, in 2017 se vor implini 10 ani din momentul in care primul iPhone a fost lansat de catre compania Apple, 10 ani care au transformat compania americana intr-un gigant al industriei din SUA, cu o rezerva monetara de peste 200 de miliarde de dolari.

iPhone a schimbat nu doar istoria Apple, ci si istoria lumii, el a fost catalizatorul pentru lansarea unor noi produse de care lumea nici nu stia ca are nevoie, iar anul viitor se vor implini 10 ani de la lansarea celui mai important produs care a fost lansat de catre compania Apple.

Separat de inaugurarea unui nou sediu pentru Apple, cei din Cupertino pregatesc cu siguranta si alte moduri in care sa sarbatoreasca acest eveniment major din istoria companiei, iar aici intra in discutie terminalul iPhone 7S.

iPhone 7S

iPhone 7S ecran frontal

La implinirea a 10 ani de la lansarea primului iPhone, compania Apple va trebui sa lanseze un iPhone 7S cu adevarat impresionant, unul demn de o ocazie atat de speciala, unul care va fi dorit de foarte multa lume si nu doar in baza functiilor sale.

Un zvon aparut saptamana aceasta sugereaza faptul ca iPhone 7S va avea ecran cu Touch ID integrat si va aduce foarte multe schimbari pe care pana in momentul de fata le-am vazut doar in diverse concepte aparute pe internet de la diversi graficieni.

Daca la o prima vedere aceste schimbari par putin probabile, uitandu-ne serios la faptul ca iPhone 7S va fi lansat la aniversarea a 10 dani de la aparitia primului produs din serie, este clar ca el va veni cu schimbari mari, unele dintre ele fiind scoase din iPhone 7.

Daca Apple ar fi implementat aceste schimbari in iPhone 7, atunci in 2017 ar fi lansat un iPhone 7S cu schimbari interne minore si un asemenea lucru nu este de conceput pentru o aniversare de 10 ani a celui  mai profitabil produs lansat vreodata de catre companie.

Practic iPhone 7 va fi o dezamagire pentru ca iPhone 7S sa poata straluci anul viitor, teoria fiind una perfect plauzibila si logica pentru o companie care pune accent foarte mare pe detalii si pe modul in care utilizatorii sai ii privest produsele.

Editie aniversara

Inainte sa inchei, nu ar fi exclus sa vedem si o versiune aniversara a iPhone lansata anul viitor, adica un terminal special vandut in serie limitata de catre Apple pentru a marca acest eveniment, iar Jony Ive cu siguranta ar putea avea cateva idei interesante pentru el.

Acestea fiind spuse, daca nu veti fi convinsi ca iPhone 7 merita banii vostri anul acesta, puteti fi siguri ca iPhone 7S va merita cumparat.

19 COMENTARII

  1. Apple isi permite 7 fara vanzari mari in conditiile in care are pregatit 7S cu schimbari majore. Nu e in pragul falimentului ca alte companii sau cu probleme serioase financiare… Oricum produsele deja lansate vor aduce castiguri, nu colosale dar ii vor asigura supravietuirea la cote de siguranta

  2. Deci ca sa explic ce am inteles: Apple va straluci o data la doi ani si nu in fiecare an ca pana acum. In anii in care nu straluceste scoate telefoane de umplutura care sa ii asigure supravietuirea. Anul 2016 e unul de supravietuire, cu vanzari mai reduse. Nu stim cum va straluci in 2017 deoarece nici macar zvonuri despre componente/brevete nu avem dar stim sigur ca telefonul o sa merite cumparat. Drept urmare nu ne mai facem griji cu privire la soarta financiara a lui Apple, adica putem sa ne vedem linistiti de viata noastra, putem dormi linistiti, citi povesti la copii, bea o bere in tihna etc. Viata noastra va reveni la normal in 2017.
    E de la sine inteles ca ceilalti, concurenta (aia care au 80% din piata) nu vor inova mai nimic in 2017 ca sa permita lui Apple sa straluceasca si sa nu ne strice feng-shui-ul.
    E perfect asa! Uraaa!

  3. Sincer e ok daca anul 2016 Apple aduce ios si macos polisate si noi macuri imbunatatie cu suport nativ 4k@60hz. Sigur o vor duce bine, doar OS sa nu aibe iar mari probleme

  4. Poi voi uitați ca 2015 a fost tot un an de supraviețuire ? 6s nu adus nimic inafara de 3D touch !! Iar vânzarile s-au reflectat !!!

  5. Nu mai bine anulezi lansarea pana anul viitor in Martie si scoți un telefon cu adevărat performant?

    E foarte gresit ca sa-ti bati joc de clienții tai doar pentru a le pregati o surpriza anul următor..

    Sa speram ca surpriza nu o sa fie pentru Apple si in 2017 sa nu mai aibe clienți cărora se le facă surprize..

  6. Nu știu ce sa zic,iPhone e locomotiva care trage dupa el si restul produselor,daca Apple nu scotea in 2007 iPhone-ul nu știu unde era azi.

  7. Sigur nu in top dar ar fi dus-o bine si doar cu mac ipod si ipad. Probabil fara iphone, ipod era mai cautat si mai evoluat poate cu lte integrat iar prin atatea app puteai sa il fol si pe post de telefon

  8. Ba a adus pe partea de hardware destul de multe,dupa parerea mea e cel mai mare salt de la primul iphone incoace. Iphone 5(1.3 Ghz,1 gb ram),Iphone 5S(1.3 Ghz,1 gb ram),iphone 6(1.4 Ghz,1 gb ram) si asta pe o perioada de 3 ani! Si vine 6S cu 1.85 Ghz si 2 gb ddr4 si tu zici ca nu a adus nimic nou? Design-ul e si normal sa fie la fel ca vorbim de varianta cu S. Nu zic de 3D touch,care nu-i cine stie ce functie wow,dar na,e si el acolo.

  9. corect ! cel putin si trecerea de la 1gb ram la 2 si tot se numeste DUBLAT.
    Dar se pare ca de la iphone 7 vom avea o trecere de la 16 gb storage la 64 pt default

  10. Noi aici suntem cateva sute care citim iar in tara cateva milioane de snobi care cumpara Iphone, asa ca nu va faceti griji pentru Apple, prostia e multa.