iOS 9.3.2 – primele impresii

iOS 9.3.2 a fost lansat aseara de catre Apple, stiti cu totii ce contine changelog-ul acestei actualizari pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, insa desigur ca foarte multi sunteti interesati sa aflati si daca merita instalata aceasta actualizare sau nu.

Folosesc diverse versiuni beta ale iOS 9.3.2 inca de la prima aparitie a lor si pot spune ca performantele au avut o evolutie ascendenta pana la versiunea finala, experienta de utilizare imbunatatindu-se deasemenea de la o actualizare la alta.

Din pacate compania Apple a blocat bugul care permitea dezactivarea animatiilor in iPhone sau iPad, asa ca am fost fortat sa revin la iOS-ul care nu mi se mai pare la fel de rapid ca inainte, animatiile incetinind totul pana in punctul in care ajung sa-mi doresc ceva mai rapid.

iOS 9.3.2 vine cu lag si iar lag

Din pacate existenta acestor animatii genereaza si lag la iesirea sau intrarea dintr-o interfata a unei aplicatii, lag la deschiderea task switcher-ului si la multe dintre trecerile facute intre aplicatii, sau accesarea anumitor meniuri ale unor aplicatii.

Problema aceasta a existat in toate versiunile beta ale iOS 9.3.2 si separat de ea nu pot sa raportez vreo alta problema intalnita in folosirea acestei versiuni beta pe terminalele iPhone, experienta totala fiind relativ buna, cu exceptia acestor momente de redare greoaie a interfetei de utilizator.

Aseara v-am spus ca unele tablete iPad Pro au fost blocate cu eroarea 56 dupa instalarea iOS 9.3.2 si daca aveti un asemenea dispozitiv, va recomand sa evitati actualizarea deoarece exista posibilitatea sa ajungeti in aceeasi situatie, o rezolvare nefiind disponibila.

Desi in general actualizarile de final ale unei versiuni majore ale iOS aduc imbunatatiri pentru performantele iDevice-uri si imbunatatesc experienta generala de folosire, in cazul iOS 9.3.2 lucrurile nu stau chiar asa, deci astept actualizari viitoare pentru o experienta mai buna.

Voi ce experienta ati avut cu iOS 9.3.2 ?