Facebook este acuzata ca spioneaza mesajele utilizatorilor

Facebook spioneaza link-urile partajate prin Messenger, conform unor utilizatori din SUA.

Compania Facebook a fost acuzata de multe ori de-a lungul timpului de faptul ca isi spioneaza proprii utilizatori, insa acum cineva s-a gandit sa actioneze in judecata compania americana pentru a dovedi faptul ca mesajele utilizatorilor sunt partial salvate de catre companie.

Mai exact, cei de la Facebook scaneaza toate link-urile partajate de catre utilizatori in mesaje private, partial pentru a verifica daca ele nu contin virusi/malware sau link-uri spre website-uri ilicite, insa partial pentru a analiza in scopuri de marketing tot ceea ce partajeaza utilizatori.

Pentru ca stocheaza aceste link-uri intr-o baza de date proprie care poate fi accesata de catre angajatii sai, compania Facebook este acuzata ca incalca legislatia federala americana si a fost actionata in judecata zilele trecute, ea trebuind sa dovedeasca faptul ca totul este o minciuna.

Avocatii reclamantilor sustin ca acestia din urma au avut acces inclusiv la o parte din codul sursa al website-ului Facebook, dar si la angajati ai companiei, iar datele stocate de catre companie pot fi utilizate in orice fel de scopuri de catre cei care au acces la ele.

The records that Facebook creates from its users’ private messages, and which are stored indefinitely, may be put to any use, for any reason, by any Facebook employee, at any time. Facebook’s source code not only reveals that Facebook continues to acquire URL content from private messages, but that it also continues to make use of the content it acquires.

Nu stiu cata lume isi imagineaza ca Facebook le protejeaza identitatea sau datele, insa cu siguranta vor fi oameni foarte nemultumiti sa afle ca link-urile lor sunt analizate foarte atent de catre compania Facebook, chiar daca sunt partajate prin Messenger.

Avand in vedere ca vorbim despre un proces care se afla abia la inceput, ramane de vazut daca un judecator va considera plangerea suficient de temeinica pentru a ordona inceperea unui proces pentru a deslusi modul in care functioneaza Facebook.