Cum activezi apel Wi-Fi pe iPhone in Orange

Ieri Orange a lansat apel 4G pentru iPhone in Romania, la multe luni distanta de lansarea pentru terminalele Samsung ale coreenilor, astfel ca acum puteti facel apeluri 4G de pe terminalele voastre fara a mai reveni la 3G cand sunteti apelati.

V-am spus ieri cum activati apel 4G pe iPhone in Orange si astazi v-am spus ce iPhone sunt compatibile cu apel 4G in Orange, insa separat de aceasta functie, ieri Orange a lansat apel Wi-Fi pentru iPhone, insa functia nu are deocamdata suport total.

Mai exact, chiar daca Orange permite activarea functiei apel Wi-Fi pe terminalele noastre iPhone, din pacate setarea pentru activarea sa din iOS nu este prezenta, operatorul evitand sa actualizeze lista de terminale compatibile cu serviciul sau, desi a facut acest lucru in cazul apel 4G.

Activeaza apel Wi-Fi pe iPhone in Orange

Pentru a activa apel Wi-Fi pe iPhone in Orange trebuie sa:

  • Activezi intai apel 4G;
  • Astepti confirmarea activarii acelui serviciu.
  • Trimiti un SMS gol la 232 si astepti confirmarea serviciului.

SERVICIUL APEL WI-FI A FOST ACTIVAT. ACUM POTI FACE APELURI PESTE CONEXIUNE WI-FI, CHIAR DACA NU AI SEMNAL PE TELEFON, FOLOSIND NUMARUL TAU DE TELEFON. INCHIDE SI REDESCHIDE TELEFONUL, APOI ACTIVEAZA FUNCTIA APEL WI-FI DIN SETARI, DUPA CE TE-AI ASIGURAT CA AI FACUT UPDATE LA ULTIMUL SOFT DISPONIBIL. APELUL VA CONSUMA DIN MINUTELE INCLUSE IN OFERTA TA, IAR TARIFUL ADITIONAL ESTE CEL STANDARD PENTRU APELURI DE VOCE, CORESPUNZATOR PLANULUI TAU TARIFAR.

Dupa confirmarea activarii functiei apel Wi-Fi, care va veni, teoretic ar trebui sa vedem in Settings > Phone, Configurari >  Telefon, un sub meniu numit Wi-Fi Calling, el permitand in mod normal activarea serviciilor de apel Wi-Fi pe terminalele iPhone.

apel Wi-Fi iPhone Orange
Imagine cu caracter demonstrativ.

Ceea ce vedeti in imaginea de mai sus nu veti regasi deocamdata si in terminalele voastre iPhone active in reteaua celor de la Orange deoarece functia apel Wi-Fi nu se activeaza deocamdata, Orange urmand probabil a face activarea in perioada urmatoare.

Functia apel Wi-Fi pe iPhone va permite efectuarea de apeluri telefonice prin reteaua de telefonie mobila Orange chiar si atunci cand aveti semnal GSM foarte slab sau nu aveti semnal GSM, minutele vorbite fiind consumate din abonamentul vostru.

Spre deosebire de apelurile VoIP oferite de catre aplicatii precum WhatsApp Messenger, Facebook Messenger sau chiar FaceTime, apelurile Wi-Fi va permit sa sunati prin Wi-Fi folosind numarul vostru de telefon Orange, deci puteti apela orice alte numere de telefon din orice alte retele nationale sau internationale, fixe sau mobile.