Ce iPhone sunt compatibile cu apel 4G al Orange ?

Afla de pe ce iPhone poti face apeluri 4G in reteaua Orange.

Ieri Orange a lansat functia apel 4G pentru iPhone, operatorul de telefonie mobila oferindu-ne in sfarsit posibilitatea de a face apeluri telefonice prin reteaua sa 4G, fara a mai face rollback pe 3G la initierea unei convorbiri.

V-am explicat ieri cum activati apel 4G pe iPhone in reteaua Orange, iar multi dintre voi s-au intrebat si ce iPhone sunt compatibile cu apel 4G la Orange, iar operatorul de telefonie mobila si-a actualizat pagina dedicata acestui serviciu cu tot ceea ce trebuie sa stiti.

Functia apel 4G, sau VoLTE, este implementata de catre compania Apple in terminalele iPhone, operatorii de telefonie mobila trebuind doar sa ofere suport prin reteaua lor, iar dupa cum v-am spus ieri intr-un comentariu, doar terminalele din 2014 incoace au acest suport.

iPhone compatibile cu apel 4G

Conform Orange Romania, urmatoarele iPhone sunt compatibile cu functia apel 4G:

  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6S;
  • iPhone 6S Plus;
  • iPhone SE.

Dupa cum puteti vedea, 5 terminale iPhone sunt compatibile cu functia apel 4G a operatorului de telefonie mobila Orange Romania, iar de pe ele veti putea beneficia de acest sistem dupa ce faceti activarea, extrem de simpla de altfel.

Compania Apple a inclus Orange Romania si in lista operatorilor care ofera suport pentru functia VoLTE, iar portocalii sunt primii din tara noastra care ofera o asemenea functionalitate pentru iPhone-urile noastre, insa Vodafone nu va fi cu mult in urma.

Trebuie doar să ai un abonament de voce sau o opțiune PrePay activă cu acces la serviciul 4G și să ai un telefon compatibil. Serviciul va fi activat automat dacă te afli în aria de acoperire și vei primi un SMS de confirmare. După ce vei închide și redeschide telefonul, vei putea efectua apeluri de voce prin rețeaua 4G.

Lansarea functiei apel 4G pentru iPhone ar trebui sa si imbunatateasca radical autonomia bateriei terminalelor noastre deoarece ele nu vor mai fi nevoite sa consume energie schimband benzile GSM pentru a ne permite sa vorbim la telefon.

Acestea fiind spuse, ramane sa vedem cat va dura pana cand Vodafone sau Telekom vor oferi functii pentru apelare 4G direct de pe terminalele iPhone, in momentul de fata Vodafone avand cele mai mari sanse sa permita acest lucru.

iphone compatibil apel 4g orange