Spotify este fortata sa reduca preturile pentru abonamente

Apple Music a ajutat Spotify sa-si creasca baza de abonati, insa serviciul celor de la Apple ii si forteaza pe suedezi sa reduca pretul abonamentului de familie, astfel ca incepand de astazi Spotify cere 14.99 dolari pentru abonamente de pana la 6 persoane.

Acest abonament de familie are acum exact acelasi pret precum cel al Apple si ofera aceleasi beneficii, pretul fiind injumatatit fata de cel perceput pana in momentul de fata, numarul de utilizatori care-l pot folosi fiind extins de la cinci la sase.

In urma acestei schimbari, toti cei care au abonamente Spotify Premium sau Family vor fi migrati automat spre noul abonament cu pret mai mic, cei de la Spotify putand pierde sume serioase de bani daca baza de clienti nu va creste substantial in viitor.

Noul abonament al celor de la Spotify va deveni activ astazi in toata lumea, exceptie facand Canada, acolo suedezii luand decizia de a nu modifica pretul perceput pentru el, problema putand avea la baza taxele de licentiere ridicate pentru tara.

Spotify are o baza de utilizatori mult mai mare decat ce a Apple Music, adica 30 de milioane de abonati fata de 13 milioane cat are compania Apple, insa cei din Cupertino atrag aproximativ 1 milion de abonati noi lunar, asa la un moment dat ar putea ajunge Spotify.