Apple vrea sa transforme iPhone intr-o cheie de acces in masina

Apple are in dezvoltare de ceva vreme o masina inteligenta, insa eforturile sale nu se limiteaza doar la producerea de automobile, ci se extind si la implementarea de functii noi in terminalele iPhone care permit interactiunea cu masini inteligente, de aproape orice fel.

In aceasta idee, companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care transforma terminalul iPhone intr-o cheie virtuala pentru masina, dar care permite si crearea de chei de acces pentru alte persoane care nu detin cheia fizica de acces in automobil.

Cei de la Volvo au un sistem similar oferit de o aplicatie pentru cele mai noi modele de automobile proprii, insa compania Apple se gandeste la un sistem care ar putea functiona cu mai multe modele de masini si ar fi disponibil nativ in sistemul sau de operare iOS.

In baza tehnologiei descrise de catre Apple, proprietarul unei masini ar putea imprumuta automobilul catre alte persoane fara a le preda cheia fizica a masinii, autorizarea accesului lor direct din iPhone permitandu-le sa intre in masina si sa plece cu ea oriunde doresc.

The primary portable device can limit the types of vehicle-related operations that are accessible when a vehicle is activated by the secondary portable device. For example, the usage parameters can limit the accessibility of a vehicle’s operations to a certain period of time (e.g., one hour from transmission of the vehicle access credential, between the times of 1 pm and 3 pm, etc.).

Tehnologia descrisa de catre Apple ar putea permite oferirea de acces temporar la automobil sau oferirea accesului la doar anumite functii ale masinii, astfel ca automobilul ar refuza sa mai functioneze dupa expirarea acelei perioade de timp sau ar refuza sa faca ceea ce nu este permis de proprietar.

In momentul de fata foarte multe masini au sisteme de keyless entry sau keyless go, ele functionand doar cu o cheie prezenta langa sau in masina, insa sistemele pot fi extinse la alte dispozitive electronice cu chip NFC sau chiar Bluetooth.

acces wireless masina iPhone