Prima Pagina iPhone Apple vrea sa transforme iPhone intr-o cheie de acces in masina

Apple vrea sa transforme iPhone intr-o cheie de acces in masina

Apple are in dezvoltare de ceva vreme o masina inteligenta, insa eforturile sale nu se limiteaza doar la producerea de automobile, ci se extind si la implementarea de functii noi in terminalele iPhone care permit interactiunea cu masini inteligente, de aproape orice fel.

In aceasta idee, companiei Apple i-a fost inregistrat un brevet de inventie care transforma terminalul iPhone intr-o cheie virtuala pentru masina, dar care permite si crearea de chei de acces pentru alte persoane care nu detin cheia fizica de acces in automobil.

Cei de la Volvo au un sistem similar oferit de o aplicatie pentru cele mai noi modele de automobile proprii, insa compania Apple se gandeste la un sistem care ar putea functiona cu mai multe modele de masini si ar fi disponibil nativ in sistemul sau de operare iOS.

In baza tehnologiei descrise de catre Apple, proprietarul unei masini ar putea imprumuta automobilul catre alte persoane fara a le preda cheia fizica a masinii, autorizarea accesului lor direct din iPhone permitandu-le sa intre in masina si sa plece cu ea oriunde doresc.

The primary portable device can limit the types of vehicle-related operations that are accessible when a vehicle is activated by the secondary portable device. For example, the usage parameters can limit the accessibility of a vehicle’s operations to a certain period of time (e.g., one hour from transmission of the vehicle access credential, between the times of 1 pm and 3 pm, etc.).

Tehnologia descrisa de catre Apple ar putea permite oferirea de acces temporar la automobil sau oferirea accesului la doar anumite functii ale masinii, astfel ca automobilul ar refuza sa mai functioneze dupa expirarea acelei perioade de timp sau ar refuza sa faca ceea ce nu este permis de proprietar.

In momentul de fata foarte multe masini au sisteme de keyless entry sau keyless go, ele functionand doar cu o cheie prezenta langa sau in masina, insa sistemele pot fi extinse la alte dispozitive electronice cu chip NFC sau chiar Bluetooth.

acces wireless masina iPhone

 • Srb Srb

  aia cu permiti doar pt o perioada limitata de timp nu cred ca va exista…lasi pt 1 ora si ala opreste la semafor sau undeva ciudat parcat sa isi cumpere seminte si acolo ramane..urmand a fi tractata. Dar in rest sa setezi masina pt altcineva cu limitator maxim de viteza e ok

 • E… e foarte utila o chestie de genul mai ales cand ai copii.

 • adrian

  Este prostia ta daca il lasi doar 1 ora. Se poate aplica, de Ex.: la mașinile de firma unde angajatul sa nu mai conducă dupa o anumită ora, sau daca vrei sa îți lasi copilul sa o conducă doar azi si nu sa aibă acces cand vrea el, etc. Ideile sunt bune, numai sa fie securizate bine.

 • Srb Srb

  Da asta zic e frumos 😀 dar cred ca ne aflam la un deceniu distanta cel putin pt Romania

 • terrymada

  La masinile de firma daca faci asta unui angajat, gaseste sigur un motiv si ti-o lasa de-al dracu in mijlocul intersectiei:))

 • Srb Srb

  Eu vorbeam despre o anumita perioada de timp gen o ora…adica daca este aglomerat si te opresti iti risti masina ma rog, nu cred ca va fi cazul, asta sigur. Mai degraba vad de la inceput sa poti pune limita maxima de viteza la masina

 • Srb Srb

  Corect 😀 si nu numai :))

 • De ce? In Romania sunt multe masini cu keyless go/entry, care pot fi controlate prin aplicatii, etc. Nu e chiar atat de departe, mai ales ca incep sa fie si multe Tesla pe la noi, iar alea le poti controla chiar si de pe Apple Watch.

 • Srb Srb

  eu cred ca aceasta functie vine o data cu apple car eu la asta ma refeream cumva. Adica toate limitarile si configurarile pe care le poti face vor fi stricte la masinile autonome. Daca va merge si la masini normale atunci da, greseala mea ca am interpretat gresit si eu ma refeream la apple car vine la noi probabil peste un deceniu