Prima Pagina smartphone Volvo vrea sa inlocuiasca cheile masinilor cu smartphone-uri

Volvo vrea sa inlocuiasca cheile masinilor cu smartphone-uri

Volvo este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de automobile si asta in principal multumita faptului ca masinile sale sunt extrem de sigure si ofera protectie foarte buna pentru pasageri in cazul unui accident, insa ele ar putea fi recunoscute si pentru altele.

Cei de la Volvo intentioneaza sa le ofere clientilor viitoarelor masini posibilitatea de a inlocui complet cheile acestora cu o aplicatie pentru smartphone-uri care le va permite sa obtina acces in masina, sa ii porneasca motorul si multe, multe altele.

Masinile Volvo vor folosi o tehnologie Bluetooth care va permite controlarea masinii, o cheie digitala unica fiind creata pentru fiecare masina in parte, astfel ca utilizatorul va trebui doar sa-si foloseasca smartphone-ul pentru a lasa cheile acasa.

Desigur ca sistemul este la inceput si unii se vor teme de faptul ca Bluetooth-ul se poate strica, ca raman fara baterie la smartphone sau ca acea cheie digitala va putea fi duplicata de hackeri rau intentionati, insa viitorul sta in asemenea sisteme.

Volvo customers will be offered an application for their mobile phones to replace the physical key with a digital key. The innovative Bluetooth-enabled digital key technology, will offer Volvo customers far more flexibility, enabling them to benefit from entirely new ways to use and share cars. The new Volvo app enables the digital key on the customer’s mobile phone to do everything a physical key currently does, such as locking or unlocking the doors or the trunk and allowing the engine to be started.

Desigur ca alti producatori precum Audi sau BMW au deja aplicatii de acest gen disponibile, iar multi altii ii vor urma.

 • Srb Srb

  din moment ce cheia de la bmw 7 series este un fel de smartphone, este cam si normal dar sa vedem cum o sa reuseasca

 • Viorel Predatorul

  Poți detalia asta cu “cheia BMW ~ smartphone”? Poți vorbi la cheie? Scrii emailuri?

 • Srb Srb

  nu dar are ecran cu mai multi pixeli decat note 6 al tau, poti parca masina ceea ce cu note al tau nu poti, deci e mai smart decat smartphone tau. si da poti baga skype pe ea si sa vorbesti daaaa?? :D:D

 • rundown

  De batut cuie, poate?

 • Viorel Predatorul

  Serios? Srb, mergi pe ulei, rău :))) Deci telecomanda aia este un smartphone pentru că are ecran și că poți parca mașina cu ea :))
  Pe bune, sunt maxim de curios să văd ce fel de om ești :))

  Și eu am rămas uimit să văd telecomanda de la 740 Li, este o bijuterie electronică. Are ecran, și trebuie să o încarci ca pe un smartphone, însă nu, NU este smartphone :))

 • andrei.p

  Din cate stiu prima masina care vine cu acest sistem si este pe piata , este noul MB E class (2016) , care foloseste tehonologie NFC pentru a comunica cu telefonul . Iar conectarea celor doua poate fi facuta doar de dealer .

 • Pingback: Asa controlezi masina folosind un smartphone (Video) | iDevice.ro()