Primele Mac-uri cu ecran OLED si Touch ID apar in 2016

Daca pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu vom avea parte de surprize radicale anul acesta, compania Apple pregateste totusi schimbari neasteptate pentru Mac-urile sale, primele laptop-uri cu ecrane OLED tactile si suport Touch ID urmand a fi lansate spre sfarsitul acestui an.

Conform unui reputat analist asiatic, Apple intentioneaza sa lanseze un MacBook Pro mai subtire decat actualul model, dar si cu o greutate mult mai mica, multe dintre schimbarile pregatite de catre americani fiind preluate de la MacBook 12 inch lansat anul trecut.

Separat de schimbarile radicale pentru exteriori carcasei, noile MacBook Pro urmeaza sa aiba si ecrane OLED tactile montate deasupra tastaturii, schimbarea fiind una destul de interesanta pentru linia de Mac-uri ale celor din Cupertino.

Conform analistului, ecranul OLED tactil ar urma sa inlocuiasca butoanele fizice plasate deasupra tastaturii, carcasa urmand a fi montata de ecran cu un nou tip de balama despre care v-am vorbit acum cateva saptamani cand au aparut primele informatii despre ea.

While long overlooked, the MacBook line is the brightest spot for Apple’s 2016 rollouts. This is particularly true of the two new MacBook Pro models, to be introduced in 4Q16, as they will have a thinner and lighter form factor, Touch ID, use OLED display touch bar (to replace physical function keys, located above the keyboard) and adopt USB- C / Thunderbolt 3.

Separat de actualizarea liniei MacBook Pro, compania Apple intentioneaza sa lanseze un nou MacBook cu ecran de 13 inch care va avea un design similar celui MacBook 12 inch, MacBook Air-urile urmand a fi vandute la preturi mult mai mici incepand de anul acesta.

Aceste schimbari ar urma sa fie anuntate spre sfarsitul acestui an, cel mai probabil in preajma lansarii noii versiuni a OS X 10.12 sau macOS1, insa ramane de vazut si ce alte detalii vom mai afla pana in momentul respectiv cu privire la noutatile pregatite de catre Apple.

14 COMENTARII

  1. Nu văd de ce nu le-ar adăuga și Touch ID. Tehnologia s-a maturizat, a doua iterație a senzorului funcționează ireproșabil pe iDevice-uri.

  2. Oh really? Am folosit timp de mulți ani un HP cu fingerprint reader, nu mi s-a părut deloc poziționat ilogic, see below. Și apoi, Apple va găsi cu siguranță un loc perfect pentru a poziționa un buton/senzor Touch ID minuscul în comparație cu laptop-ul.

  3. aia este o pozitionare LOGICA? eu asta am zis ca e greu de pozitionat logic pt o utilizare seamless cum este la iphone. Singura pe care o vad este undeva pe capac si cand il deschizi automat sa iti citeasca si amprenta. Technologia aia este de mult timp si sunt sigur ca daca asta avea in minte Apple o aducea in laptopuri de ceva ani, poate din 2012 sau 2014

  4. Poate fi inclus in butonul Power. Sau, conform logicii tale, în zona de care tragi pentru a ridica display-ul în poziție de lucru. Soluții se găsesc. Important e să fie voință!

  5. pai la iphone, ai apasat home button deci 1 actiune facuta cu 2 rezultate: deschiderea display si deblocarea lui.
    La mac in butonul power, deschizi capacul se deschide display dupa care apesisau atingi butonul power. deci 2 pasi pt 2 rezultate.