Apple discuta cu producatori de statii de incarcare pentru masini electrice

Compania Apple a discutat recent cu multipli producatori de statii de incarcare pentru masini electrice, scopul acestor discutii fiind ca cei din Cupertino sa afle tehnologiile care stau la baza acestui tip de dispozitive menite sa incarce rapid masinile electrice de pe drumurile publice.

Separat de simplele discutii cu producatorii de statii de incarcare pentru masini electrice, Apple a angajat si o varietate de ingineri cu expertiza in acest domeniu, semn ca exista posibilitatea ca Apple sa isi creeze propriile statii de incarcare pentru viitoarea sa masina electrica.

Avand in vedere ca una dintre principalele probleme ale masinilor electrice este bateria care nu ofera o autonomie foarte mare, existenta de statii de incarcare este esentiala pentru popularitatea oricarei masini electrice, iar Apple incearca sa rezolve din start toate problemele.

Pentru ca Apple sa construiasca o retea nationala de puncte de incarcare, macar in SUA, este necesara o investitie enorma, asa ca ramane de vazut daca cei din Cupertino vor dori sa foloseasca o tehnologie proprietara, sau se vor folosi de altele existente pentru masina.

Apple is investigating how to charge electric cars, talking to charging station companies and hiring engineers with expertise in the area, according to people familiar with the matter. Apple is now asking charging station companies about their underlying technology, one person with knowledge of the matter said.

Masinile electrice devin din ce in ce mai populare in multe tari dezvoltate de pe planeta si din ce in ce mai multe statii de incarcare incep sa fie amplasate, insa deocamdata nicio tara nu are suficient de multe pentru a acoperi cererile soferilor acestui tip de masini.

Nu este neobisnuit ca Apple sa incerce sa produca singura statii de incarcare pentru masini electrice si sa gaseasca metode de a le amplasa in parteneriat cu diverse firme sau autoritati locale, insa mai este mult pana cand un asemenea plan ar putea fi anuntat.