4 motive pentru care trebuie sa folosesti apel 4G pe iPhone

Din weekend Orange a lansat apel 4G pe iPhone in Romania si v-am spus deja ce iPhone sunt compatibile cu apel 4G, deci stiti daca puteti beneficia de acest sistem pe terminalele voastre, activarea neputand fi oricum facuta pe alte dispozitive incompatibile cu el.

Ceea ce nu am discutat inca sunt beneficiile pe care functia apel 4G le are pentru posesorii de terminale iPhone, iar acest articol are rolul de a va informa in legatura cu ceea ce veti primi dupa ce veti activa acest sistem pe terminalele folosite in reteaua operatorului Orange.

Calitate audio imbunatatita

Unul dintre principalele beneficii ale utilizarii functiei apel 4G pe iPhone este calitatea mai buna a convorbirilor telefonice facute prin reteaua 4G, codec-urile folosite pentru redarea sunetelor fiind net superioare celor utilizate in cadrul conexiunilor GSM Edge sau 3G.

Pentru a avea parte de o calitate audio foarte buna este necesar ca ambele telefoane ale interlocutorilor sa fie capabile sa faca apeluri 4G, existenta unor microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale fiind un plus care imbunatateste suplimentar calitatea convorbirii.

Din pacate, apelurile 4G facute cu terminale care nu sunt compatibile cu aceasta tehnologie si nu au microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale, nu vor fi de o calitate exceptionala.

Initierea mai rapida a apelurilor

Indiferent spre ce tip de telefon sunati, folosind apel 4G veti beneficia de o initiere aproape instanta a apelurilor, chiar inainte sa duceti terminalul la ureche, in anumite cazuri, evitarea rollback-ului din 4G spre 3G fiind unul dintre beneficiile care ofera un spor de viteza.

Multi utilizatori de iPhone s-au plans de-a lungul timpului de faptul ca apelurile telefonice sunt initiate greu in Romania si alte tari de pe glob, iar utilizarea tehnologiei VoLTE pentru apeluri 4G imbunatateste semnificativ timpul de initiere al unui apel telefonic.

Posibilitatea de a face apeluri Wi-Fi

Activarea functiei de apeluri 4G este un precursor al folosirii celei pentru apeluri Wi-Fi, astfel ca prin intermediul celei din urma puteti beneficia de posibilitatea de a face apeluri telefonice chiar si in zonele in care nu exista acoperire GSM foarte buna, in mod normal.

Desigur ca in Romania deocamdata nu exista suport pentru functia de apeluri Wi-Fi, insa presupun ca separat de Orange si cei de la Telekom sau Vodafone lucreaza la implementarea de suport pentru acest sistem si ca el ar trebui sa fie disponibil destul de curand.

Imbunatatirea autonomiei bateriei

Folosirea functiei apel 4G in zonele cu acoperire 4G buna poate avea drept efect si o imbunatatire a autonomiei bateriei prin prisma tehnologiei folosite, dar si prin prisma faptului ca terminalul vostru nu face in mod constant trecerea din 3G in 4G si invers pentru apeluri.

Mai toti operatorii de telefonie mobila prezinta acest aspect ca fiind unul dintre principalele motive pentru utilizarea functiei apel 4G pe smartphone-uri, iar beneficiile au fost raportate de catre foarte multi utilizatori.

Acestea fiind spuse, daca aveti un smartphone compatibil cu functia apel 4G si aveti acoperire 4G in zonele in care circulati des, nu exista motive mai bune decat acestea pentru a folosi tehnologia in viata de  zi cu zi.