Prima Pagina 4G 4 motive pentru care trebuie sa folosesti apel 4G pe iPhone

4 motive pentru care trebuie sa folosesti apel 4G pe iPhone

Din weekend Orange a lansat apel 4G pe iPhone in Romania si v-am spus deja ce iPhone sunt compatibile cu apel 4G, deci stiti daca puteti beneficia de acest sistem pe terminalele voastre, activarea neputand fi oricum facuta pe alte dispozitive incompatibile cu el.

Ceea ce nu am discutat inca sunt beneficiile pe care functia apel 4G le are pentru posesorii de terminale iPhone, iar acest articol are rolul de a va informa in legatura cu ceea ce veti primi dupa ce veti activa acest sistem pe terminalele folosite in reteaua operatorului Orange.

Calitate audio imbunatatita

Unul dintre principalele beneficii ale utilizarii functiei apel 4G pe iPhone este calitatea mai buna a convorbirilor telefonice facute prin reteaua 4G, codec-urile folosite pentru redarea sunetelor fiind net superioare celor utilizate in cadrul conexiunilor GSM Edge sau 3G.

Pentru a avea parte de o calitate audio foarte buna este necesar ca ambele telefoane ale interlocutorilor sa fie capabile sa faca apeluri 4G, existenta unor microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale fiind un plus care imbunatateste suplimentar calitatea convorbirii.

Din pacate, apelurile 4G facute cu terminale care nu sunt compatibile cu aceasta tehnologie si nu au microfoane pentru anularea zgomotelor ambientale, nu vor fi de o calitate exceptionala.

Initierea mai rapida a apelurilor

Indiferent spre ce tip de telefon sunati, folosind apel 4G veti beneficia de o initiere aproape instanta a apelurilor, chiar inainte sa duceti terminalul la ureche, in anumite cazuri, evitarea rollback-ului din 4G spre 3G fiind unul dintre beneficiile care ofera un spor de viteza.

Multi utilizatori de iPhone s-au plans de-a lungul timpului de faptul ca apelurile telefonice sunt initiate greu in Romania si alte tari de pe glob, iar utilizarea tehnologiei VoLTE pentru apeluri 4G imbunatateste semnificativ timpul de initiere al unui apel telefonic.

Posibilitatea de a face apeluri Wi-Fi

Activarea functiei de apeluri 4G este un precursor al folosirii celei pentru apeluri Wi-Fi, astfel ca prin intermediul celei din urma puteti beneficia de posibilitatea de a face apeluri telefonice chiar si in zonele in care nu exista acoperire GSM foarte buna, in mod normal.

Desigur ca in Romania deocamdata nu exista suport pentru functia de apeluri Wi-Fi, insa presupun ca separat de Orange si cei de la Telekom sau Vodafone lucreaza la implementarea de suport pentru acest sistem si ca el ar trebui sa fie disponibil destul de curand.

Imbunatatirea autonomiei bateriei

Folosirea functiei apel 4G in zonele cu acoperire 4G buna poate avea drept efect si o imbunatatire a autonomiei bateriei prin prisma tehnologiei folosite, dar si prin prisma faptului ca terminalul vostru nu face in mod constant trecerea din 3G in 4G si invers pentru apeluri.

Mai toti operatorii de telefonie mobila prezinta acest aspect ca fiind unul dintre principalele motive pentru utilizarea functiei apel 4G pe smartphone-uri, iar beneficiile au fost raportate de catre foarte multi utilizatori.

Acestea fiind spuse, daca aveti un smartphone compatibil cu functia apel 4G si aveti acoperire 4G in zonele in care circulati des, nu exista motive mai bune decat acestea pentru a folosi tehnologia in viata de  zi cu zi.

 • yce

  vedem si la vodafone asa ceva?

 • cornel cod

  Nu reusesc sa activez serviciul…am un 6s

 • Ce-ti spune ?

 • Cu siguranta… candva.

 • raducotoman

  Si eu am observat o îmbunătățire a bateriei folosind apel 4G

 • Babytza

  vedem așa ceva si pe telekom

 • Alin I.

  Pe mine de la ultimul carrier update, cel cu apeluri 4g, ma tine mult mai putin bateria. Pe 6s abia ajung la 5 ore usage. Iar daca intru intr-o clădire se întrerupe apelul cand rămâne fara semnal 4g. E foarte enervant sa rămâi afara sa termini de vorbit.

 • bacelliviu

  Serviciul wifi este deja? Eu nu il am in optiuni , am doar voice&data si data only. Am iphone 6s

 • Intr-o buna zi… da.

 • E activa optiunea in serverele Orange, in iPhone inca nu e activa.

 • cas

  Deci semnal 2g si 3G e cam peste tot in schimb 4g nu, deci eu am pățit undeva unde mi-a scăzut semnalul foarte mult si daca am activat 4g sa dus spre o liniuța sau deloc nici măcar nu puteam folosi Internetul deci nu văd nici un avantaj ci un mare dezavantaj in cazul acesta , in schimb daca e peste tot semnal 4g ar fi ok, eu țin tel pe 2g pt semnal bun si baterie doar când vreau internet dau pe 4g

 • cas

  Si nu văd dc arunca ei cu un carier bundle pt a bloca trecerea de la 4g la 2g si invers ? Trebuie sa lase asta pentru ca cine vrea 4g si apeluri 4g o face si asa

 • alexandru20

  Nici nu imi pare rau ca 5s-ul meu nu e compatibil cu apeluri 4g (desi mi se pare o mare discriminare avand in vedere ca are 4g si prostiile alea de microfoane pt zgomot) dar calitatea semnalului e net superioara pe 2g si 3g fata de 4g. Asa ca Zaoane, fa un articol in care prezinti si dezavantajele acestei “functii”.

 • cas

  Zaone sa înțeleg ca , daca facem update la carier 24.1 sau cât e nu o sa mai putem avea decât 4g, nici prin restore sau altceva?

 • 4G si 3G, ca poti dezactiva 4G. Pe 2G se va comuta doar daca nu ai semnal 3G sau 4G in zona.

 • cas

  Deci se face automat tot, nu mai putem face manual

 • cas

  Adică e pe veci asta daca faci update ? Ms

 • dominic

  Pe veci pina se razgandesc! Daca o sa vrea muschii lor! :))

 • AlexI

  Vedem si pe 5S asa ceva?

 • Bogdan Ristea

  Intrebare, nu ma injurati,

  Folosirea optiuniunii Voice 4G consuma cumva din traficul de net alocat?

  multumesc.

 • Nope.