Samsung va lansa Galaxy Note 7 in locul Galaxy Note 6 pentru a concura cu iPhone 7

In vara acestui an compania Samsung intentiona sa lanseze Samsung Galaxy Note 6 pentru utilizatorii din lumea intreaga, insa un zvon aparut recent sugereaza faptul ca in realitate coreenii ar intentiona sa sara peste cifra 6 pentru a folosi 7.

Explicatia oferita de catre cei din spatele acestui zvon are la baza faptul ca seria Galaxy S7 este foarte populara, iar Samsung nu ar dori sa genereze confuzie in randul utilizatorilor oferind un Galaxy Note 6, asa ca ar urma sa sara peste cifra 6 pentru a avea denumiri similare pentru intreaga serie.

Desigur ca acest lucru ajuta foarte mult terminalul sa devina mai vizibil pe piata in anul in care iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor fi lansate pe piata, strategia celor de la Samsung fiind de a avea o linie de produse care au denumire apropiata de ce a terminalelor companiei Apple.

Lansarea pe piata a Samsung Galaxy Note 6 intr-un an in care exista Galaxy S7 si iPhone 7 ar sugera ideea ca terminalul din seria Note ar face parte dintr-o generatie veche, iar acest lucru ar putea afecta serios vanzarile produsului, cel putin in anumite zone de pe planeta.

Samsung Electronics has chosen the name of new Galaxy Note as ‘Galaxy Note 7’and has decided to continue popularity of Galaxy S7. It has decided to skip over Galaxy Note 6 to eliminate any inconsistency with an image that can occur as numbers of two products’ brands are different. It is also applying dual-edge on Note series for the first time.

Desigur ca exista oricand posibilitatea ca Samsung sa nu aplice aceasta idee si sa mearga in continuare pe vechiul sistem de numerotare al produselor sale, insa desigur ca acest lucru va genera confuzie in randul multor potentiali clienti.