Asa ar putea fi folosit ecranul OLED in MacBook Pro

Saptamana aceasta a aparut un zvon care sustine ca Apple va implementa un ecran OLED in MacBook Pro, insa nu vorbim despre inlocuirea ecranului principal cu un altul, ci despre inlocuirea tastelor fizice din partea superioara a tastaturii cu un ecran OLED tactil.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum ar putea fi implementat acest ecran OLED tactil in MacBook Pro, el fiind pozitionat deasupra tastaturii normale si avand afisate o serie de butoane virtuale care ar permite inchiderea, pornirea Mac-ului, dar si o multitudine de alte functii.

Cel care a creat acest concept isi imagineaza ca Apple ar implementa acest ecran pentru a ne oferi posibilitatea de a implementa butoane virtuale ce ar oferi scurtaturi pentru diverse aplicatii, functii ale lor, sau functii ale sistemului de operare OS X pentru Mac-uri.

Mai mult decat atat, aceste butoane virtuale ar putea fi personalizate, astfel ca utilizatorii ar putea alege sa afiseze orice doresc acolo, in baza unui suport existent in diverse aplicatii, iar ideea pare interesanta, dar foarte departe de modul de gandire al companiei Apple.

MacBook Pro OLED tastatura

Desigur ca de la simplu concept la realitate este o cale foarte lunga, insa compania Apple ar urma sa prezinte noi modele ale MacBook Pro in cursul acestui an si daca ele vor avea intr-adevar un ecran OLED tactil deasupra tastaturii, atunci el ar putea oferi functii de acest gen.

MacBook Pro OLED tastatura 1

MacBook Pro OLED tastatura 2