Foxconn a inlocuit jumatate dintre angajati cu roboti

Daca  nu veti fi multumit de modul in care a fost asamblat iPhone 7, ei bine nu veti mai putea da neaparat vina pe un chinez deoarece Foxconn a inlocuit jumatate dintre angajati cu roboti, acestia din urma fiind mai rapizi in asamblarea smartphone-urilor celor de la Apple.

Conform unei publicatii din China, schimbarea in ceea ce priveste forta de munca din cadrul Foxconn a inceput in anul 2014, dupa lansarea iPhone 6, taiwanezii de la Foxconn economisind sume mari de bani cu robotii care pot functiona 24 de ore din 24 pentru asamblarea de terminale iphone.

Din 2014 si pana in prezent, 500 de companii din regiunea Dongguan au investit peste 630 de milioane de dolari pentru a inlocui forta umana de munca cu roboti care sa asambleze diverse produse electronice pentru vanzare in lumea intreaga.

Guvernul chinez a finantat o parte dintre aceste investitii desi ele baga in somaj foarte multi angajati, insa vorbim despre un trend care nu se va opri prea curand, avand in vedere banii economisiti de companii prin aceste schimbari.

The Foxconn factory has reduced its employee strength from 110,000 to 50,000, thanks to the introduction of robots. It has tasted success in reduction of labour costs.

Trecerea de la forta de munca umana la roboti era anticipata inca din 2014 de catre foarte multe publicatii din China, iar acum aflam si cat de mult s-a investit pentru ca robotii sa produca viitoarele terminale iPhone sau alte produse electronice, in cantitati mult mai mari decat pana acum.

robot asmblare iPhone 7