Facebook va permite efectuarea de cumparaturi din reclame video

Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, iar in baza numarului mare de utilizatori compania cu acelasi nume si-a creat o retea de advertising extrem de profitabila, aceasta urmand a oferi ceva nou pentru advertiseri si utilizatori.

Mai exact, compania Facebook dezvolta noi reclame video care sunt capabile sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a cumpara produse online direct din clipul video pe care il vizualizeaza atunci cand advertiserii considera ca el ar trebui afisat.

Conform celor care testeaza acest sistem, utilizatorii ar putea apasa direct pe un clip video si ar fi directionati spre website-ul unui produs, sau al companiei care a cumparat reclama, acest sistem de promovare fiind oferit in momentul de fata in cadrul YouTube.

Desi noile reclame video ale companiei Facebook sunt in proces de dezvoltare in momentul de fata, compania americana ar intentiona sa inceapa sa le testeze public incepand de luna viitoare, asa ca s-ar putea sa le vedeti chiar in timeline-ul vostru incepand de atunci.

Facebook next month will start testing a type of video ad promoting products that users could tap and buy, a person briefed by the social network said. The ad format is the next step in Facebook’s strategy to prove to marketers its ads can drive consumer purchases, not just raise brand awareness.

Avand in vedere ca vorbim despre functii care vor fi disponibile universal si ca exista companii care folosesc reclame video in cadrul Facebook si in Romania, nu este exclus ca acest sistem sa fie implementat in viitorul foarte apropiat si in tara noastra.