ForcePhone aduce 3D Touch pe orice smartphone

3D Touch este un sistem implementat de catre compania Apple in iPhone 6S si el a facut populare sistemele similare care ofera posibilitatea de a controla diverse functii ale smartphone-urilor prin apasari usoare sau puternice pe ecran, asta in timp ce ele ofera si feedback tactil.

Desi compania Apple a lansat noul sistem in toamna anului trecut, unii producatori de terminale Android au incercat sa-l copieze in propriile produse, iar acum o universitate americana prezinta ForcePhone, un software care implementeaza 3D Touch in orice smartphone Android.

Software-ul ForcePhone dezvoltat de catre cercetatorii universitatii Michigan functioneaza prin emiterea unui sunet la 18kHz pe care oamenii nu il pot auzi, tonalitatea sa fiind schimbata cand ecranul este apasat sau telefonul este strans puternic, microfonul smartphone-ul perceptand schimbarea si facand o anumita actiune.

Pentru a functiona, ForcePhone ar avea nevoie de o interfata diferita pentru smartphone, insa el are marele avantaj de a oferi aceasta functionalitate pe terminalele care nu au ecrane capabile sa interpreteze diversele tipuri de presiune, iar teoretic orice smartphone mai noi ar fi compatibil cu el.

Avand in vedere ca ForcePhone este deocamdata in proces de dezvoltare la o universitate, nimeni nu stie daca el va ajunge vreodata pentru publicul larg, iar daca va ajunge, ar putea fi oferit la un pret foarte mic, sau chiar gratuit.