geohot prezinta primul produs care poate face o masina sa se conduca singura

geohot, sau George Hotz, este unul dintre cei mai cunoscuti hackeri ai ultimilor ani, el lansand multiple solutii de jailbreak si unlock pentru terminalele iPhone sau tabletele iPad, insa fiind actionat in judecata si de catre Playstation pentru lansarea unei solutii de jailbreak pentru consolele sale.

Lasand problemele juridice in urma, geohot s-a gandit sa dezvolte un sistem pentru masini autonome, el reusind sa obtina finantari de cateva milioane de dolari pentru a crea un sistem care poate fi instalat pe o masina si o poate ghida pe sosele fara interventia soferului.

Pe romaneste, geohot a facut un sistem care ii permite unei masini sa se conduca singura pe drumurile publice, iar in cursul zilei trecute el a anuntat oficial ca il va pune in vanzare la pretul de 1000 de dolari bucata, clipul video de mai jos prezentandu-l in functiune.

Compania Comma.ai, fondata de catre geohot, are o serie de angajati care dezvolta acest sistem, iar pentru a-l face si mai bun, hackerul a anuntat lansarea unei aplicatii numita Chffr care are menirea de a aduna de la soferi date privind calatoriile facute pe drumurile publice.

Aplicatia pentru iOS si Android este gandita pentru a fi deschisa in smartphone-urile utilizatorilor in timp ce acestia conduc pe drumurile publice, ea preluand imagini din camera terminalelor si analizand modul in care acestia conduc si reactioneaza la conditiile de trafic.

Practic, prin Chffr geohot vrea sa vada cum reactioneaza soferii cand se apropie de o masina aflata in miscare sau stationara, cum reactioneaza cand alti soferi fac manevre bruste in fata lor, le taie calea, cand pietoni sar pe sosea, etc, toate aceste date permitand imbunatatirea produsului final.

geohot masina autonoma

In momentul de fata sistemul lui geohot arata precum cel din imaginea de mai sus, el fiind montat deasupra placutei de inmatriculare a masinii si fiind lipit cu banda adeziva, produsul final putand fi montat in alta pozitie si in cu totul alte conditii.

Un produs de aceste gen trebuie sa rezolve foarte multe probleme si cu siguranta nu va fi 100% exact in prima versiune, insa cineva trebuie sa fie primul pe piata cu asa ceva, iar geohot are capacitatea de a dezvolta produse extrem de bune si de a le imbunatati.

Voi ce parere aveti despre ceea ce a creat geohot ?