Prima Pagina Facebook Microsoft si Facebook construiesc o retea de internet transatlantica numita MAREA

Microsoft si Facebook construiesc o retea de internet transatlantica numita MAREA

Intr-un anunt surprinzator facut in cursul noptii trecute, Facebook si Microsoft au confirmat un parteneriat pentru a interconecta SUA si Spania printr-un cablu transatlantic numit MAREA, el urmand a facilita transferul de date dintre cele doua continente.

Noua conexiune va lega Virginia Beach, SUA, de Bilbao, Spania, ea fiind capabila sa sustina transfer de date de pana la 160 Tbps, ruta pe care urmeaza sa fie amplasat cablul fiind diferita fata de cele actuale care permit transferul de date dintre continente.

Noul cablu MAREA ce va fi amplasat de catre Facebook si Microsoft le va permite celor doua companii sa faca transfer de date intre SUA si Europa la viteze mult mai mari decat pana in prezent, el putand decongestiona rutele actuale folosite de catre companii.

Nici Facebook si nici Microsoft nu au oferit informatii privind suma la care se va ridica investitia pe care o presupune amplasarea cablului MAREA, insa vorbim cel mai probabil despre cateva miliarde de dolari care se vor amortiza in timp prin reducerea costurilor pentru interconectare folosind conexiunile actuale.

In order to better serve our customers and provide the type of reliable and low-latency connectivity they deserve, we are continuing to invest in new and innovative ways to continuously upgrade both the Microsoft Cloud and the global Internet infrastructure.

Constructia cablului MAREA urmeaza sa inceapa in perioada urmatoare si ar trebui sa fie finalizata pana in luna octombrie a anului viitor, asa ca atunci ar trebui sa putem face mult mai usor transfer de date intre serverele Microsoft si Facebook din SUA si Europa.

cablu MAREA

 • Leo MC

  Si ce protocol se va folosi, Dial-up?
  Ne întoarcem la cabluri in era satelitilor?

 • Srb Srb

  un fel de canalul manecii

 • Bogdane

  Nu pare deloc fiabil planul asta, in timp ce noi ne pregatim de Li-FI si alte tehnologii, americaniintrag cabluri pe sub ocean😂😂

 • tavix

  Voi stiti despre ce vorbiti ? La transfer cablu ? A intrat 5g+ in creierul vostru ! Mai cititi .

 • Mihai

  De când transferul prin aer e mai bun decât cel prin cablu? Fie el și lifi?

 • lucian84

  Ai in cazul unui accident care lasă rețelele de sateliți praf cum se mai comunica ? Cu porumbei ca pa vremea lui Columb ?

 • Olimpiu

  Cea mai buna transmisie radio se face … pe fir!

 • Viorel Predatorul

  Păi dacă e “radio”, vorbim de “radiații”, deci “firul” nu are ce căuta în ecuație :))