Apple extinde programul de vanzare in rate al iPhone

Compania Apple a extins astazi programul sau de vanzare in rate al terminalelor iPhone, astfel ca toti clientii din Italia, Spania si Franta pot achizitiona smartphone-urile sale direct din Apple Store si pot plati 12 sau 24 de rate egale pentru terminal.

Cu o dobanda de 7% aplicata la contractul de vanzare in rate a iPhone-ului, clientii pot plati intre 17 euro si 35 de euro pe luna pentru un iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, insa asta doar daca lasa la schimb un model vechi al iPhone pe care Apple il preia la un pret de nimic.

Conform website-ului Apple, orice client care lasa un iPhone 5S la companie si cumpara in schimb un iPhone SE, va plati 17 euro pe luna timp de 24 de luni si va ajunge la un cost total de 425 de euro pe dispozitiv, asta desi el are pretul standard de 509 euro in tara.

In cadrul programului sau de buy back combinat cu cel de vanzare in rate al iPhone, compania Apple evalueaza smartphone-urile vechi la urmatoarele preturi :

  • iPhone 4s – 75€;
  • iPhone 5 si 5c – 95€;
  • iPhone 5s – 128€;
  • iPhone 6 – 260€;
  • iPhone 6 Plus – 290€.

Preturile nu sunt cu foarte mult diferite de cele ale pietei libere, insa cu putin noroc, un utilizator poate obtine un pret ceva mai bun pe smartphone-ul pe care ar trebui sa il lase la compania Apple in cadrul acestui program.

Programul Apple de vanzare in rate al iPhone este derulat numai in Apple Store, asa ca e putin probabil sa-l vedem in Romania prea curand, asta desi in tara noastra exista magazine care vand iPhone si iPad in rate.

iPhone vanzare rate