Apple lucreaza din greu pentru a aduce Apple Pay in Europa

Apple a lansat Apple Pay in 2014 in SUA si extinderea sa in alte zone de pe planeta s-a dovedit a fi mult mai dificila decat isi imaginau americanii, putine tari avand activ in momentul de fata sistemul de plati mobile folosind terminalele iPhone ale americanilor.

Intr-o discutie cu Jennifer Bailey, unul dintre vicepresedintii care se ocupa de dezvoltarea Apple Pay, o publicatie americana a aflat ca Apple se concentreaza serios pentru a extinde disponibilitatea serviciului sau in noi tari din Europa, dar si din Asia.

Zilele trecute v-am spus ca Apple Pay a fost lansat in Singapore de catre compania Apple si ca Franta, Germania, Japonia si alte cateva tari importante de pe planeta sunt in vizorul companiei Apple pentru a lansa serviciul sau de plati mobile folosind iPhone.

In discutia avuta cu Jennifer Bailey, publicatia americana a aflat ca printre factorii luati in considerare de catre Apple pentru lansarea Apple Pay intr-o anumita tara se numara si dimensiunea tarii, gradul de utilizare al card-urilor sau al platilor mobile, dar si vanzarile de terminale iPhone.

[But] when we bring Apple Pay to market even when contactless is low it will grow — it was 4 percent in the U.S. but is now 20 percent. We also work with our network partners, where we can utilize integration with Amex and Visa, to go to market quickly.

Desi putini americani faceau plati mobile in SUA inainte ca Apple Pay sa fie lansat, serviciul celor din Cupertino a contribuit la cresterea acestui tip de plati, compania Apple gandindu-se chiar sa implementeze servicii de recompense pentru cei care folosesc Apple Pay.

Desi deocamdata nu se stie in cetari urmeaza sa fie lansat Apple Pay, Jennifer Bailey sustine ca lansarea acestui sistem depinde foarte mult de existenta unui numar mare de iPhone-uri compatibile cu sistemul, asa ca Romania nu il va avea prea curand.