Samsung Pay va fi lansat si pe iPhone

0

Daca Apple nu este capabila sa lanseze Apple Pay rapid in toate tarile in care exista multi utilizatori de terminale iPhone, cei de la Samsung le-o iau inainte si au anuntat deja ca vor lansa Samsung Pay pe iPhone, iar Coreea de Sud va fi prima tara care va beneficia de sistem.

Desi Samsung a lansat sistemul Samsung Pay in multe alte tari de pe glob, cel care este introdus acum functioneaza diferit deoarece nu permite efectuarea de plati mobile prin NFC sau MST, ci prin intermediul unei aplicatii care poate fi instalata in smartphone-uri.

Denumit Samsung Pay Mini, noul sistem de plati va functiona doar pentru plati online, cei de la Samsung gandindu-l pentru a facilita achizitiile online facute de catre utilizatori, dar si pentru a aduce putina siguranta in modul in care ele sunt intermediate.

Mai exact, utilizatorii Samsung Pay Mini isi vor introduce informatiile cartii de credit in sistem, apoi cand vor dori sa cumpere ceva online, vor trebui doar sa aleaga folosirea sistemului Samsung si datele cardului lor de credit vor fi automat folosite pentru plata.

Samsung Electronics is releasing ‘SamsungPay Mini’ in next month at the earliest to increase percentage of online payments. It can be used on Android phones as well as iPhones. Samsung Electronics has designed it so that cards can be registered in it and be used for online shopping malls or online stores.

Samsung Pay Mini va functiona cu ajutorul unui PIN sau prin scanarea unei amprente, deci utilizatorii vor fi in siguranta si fraudele nu vor putea fi posibile chiar atat de usor, insa desigur ca nu vorbim despre un sistem de plati mobile standard, asa cum vrea lumea.

Apple intentioneaza sa ofere exact acelasi lucru pentru Apple Pay incepand de anul acesta, inclusiv pentru Mac-urile sale, insa din pacate totul va ramane limitat doar la tarile in care sistemul de plati mobile a fost lansat pana in momentul de fata.