ATENTIE la un jailbreak ransomware pentru iPhone si iPad

Primul atac de tip ransomware pentru iPhone si iPad are la baza pacalirea utilizatorilor cu o solutie de iOS 9.3 jailbreak.

Avand in vedere ca tot mai multa lume cauta solutii de jailbreak iOS 9.3 in momentul de fata, cineva s-a gandit sa profite de naivitatea unora, asa ca a creat un website prin care distribuie un malware de tip ransomware prin platforma iOS.

Pagina a fost creata dupa ce ieri ni s-a demonstrat un iOS 9.3.2 jailbreak din partea unui hacker care nu intentioneaza sa lanseze vreodata software-ul pentru utilizatorii obisnuiti, insa asta nu l-a oprit pe alt hacker sa creeze o pagina malitioasa.

In textul de mai jos aveti listata o procedura de “jailbreak” care in realitate va duce la instalarea unui profil malitios in terminalele voastre, el blocandu-va terminalul si cerand plata unei sume de bani pentru a-l elibera, lucru pe care multi il vor face.

Dupa instalarea acestui profil malitios, CARE NU SE INSTALEAZA SINGUR, ci trebuie instalat manual de catre utilizator, singura solutie de a readuce lucrurile la normal este fie stergerea sa, daca reusiti, fie un restore al dispozitivului vostru.

1. Enter: jailbreak.mobicheats.org using safari on your iOS device (iPhone or iPad)
2. Download and open any app to validate your iPhone/iPad
3. The jailbreaking will then automatically start
4. Wait for the process to finish
5. Restart your iOS device

Pe masura ce interesul pentru solutiile de jailbreak va creste vor aparea tot mai multe website-uri de acest gen care incearca sa profite de naivitatea multora, asa ca aveti mare grija.

In momentul de fata nu exista o solutie de jailbreak pentru iOS 9.3 si nu platiti pentru un asemenea software deoarece solutiile de jailbreak sunt distribuite gratuit.

jailbreak ransomware