Apple dezvolta cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala pentru Siri

Inteligenta artificiala VocalIQ pregatita pentru Siri va umili Google Now, Amazon Echo sau Cortana prin acuratate si intelegerea intrebarilor complexe.

In cursul anului trecut Apple a cumparat VocalIQ, o companie mica al carui sediu era la Cambridge, Marea Britanie, iar in viitorul nu foarte indepartat tehnologia sa va fi integrata in Siri pentru a oferi o cu totul alta experienta de utilizare a asistentului virtual.

Inteligenta artificiala dezvoltata de catre VocalIQ este capabila sa inteleaga intrebari complexe puse de catre utilizatori, chiar sa urmareasca o serie de intrebari si sa faca legatura intre ele, sau sa poarte o conversatie cu utilizatorii.

Spre exemplu, inteligenta artificiala a VocalIQ este capabila sa ofere rezultate unui utilizator care cauta un local in care sa gaseasca un anumit tip de mancare, Wi-Fi gratuit, dar si parcare gratuita, rata de rezultate corecte oferite de catre sistemul Apple fiind de 90%, asta in timp ce Google Now, Siri sau Cortana au atins doar 20%.

Folosindu-se de un program al Amazon, cei de la VocalIQ au testat sistemul de inteligenta artificiala, inainte de a fi cumparat de catre Apple, iar dupa 10.000 de dialoguri cu oameni obisnuiti sistemul a reusit sa umileasca practic Google Now, Siri sau Cortana cu rata sa de rezultate corecte la intrebari complexe.

Users asked each AI questions using normal language, not the robotic commands you’re used to using with digital assistants. For example, imagine asking a computer to “Find a nearby Chinese restaurant with open parking and WiFi that’s kid-friendly.” VocalIQ’s success rate was over 90%, while Google Now, Siri, and Cortana were only successful about 20% of the time

VocalIQ este cu mult mai inteligent decat Siri, dar si cu mult mai avansat in ceea ce priveste recunoasterea cuvintelor, software-ul sau putand sa faca in mod dinamic distinctia dintre sunetele din jurul unui utilizator si cuvintele rostite de catre acesta, intelegend mai exact ceea ce spune.

Practic, inteligenta artificiala dezvoltata de catre VocalIQ in afara si in cadrul Apple va oferi un asistent personal virtual, in adevaratul sens al cuvantului, care ar putea fi mai bun chiar si decat recent anuntatul Google Assistant ce va fi disponibil din vara.

VocalIQ’s platform is also malleable enough to be programmed for anything you want to do. One example a source gave was teaching it to successfully manage email while a user’s phone was in their pocket. In theory, Apple would be able to train Siri to do everything much better using VocalIQ.

Probabil nu este de mirare ca Google se grabeste sa aduca pe piata sisteme de inteligenta artificiala care sa imbunatateasca experienta utilizatorilor Google Now din moment ce Apple are pregatit un upgrade atat de important pentru Siri.

Tehnologia VocalIQ este in dezvoltare de cativa ani si nu se stie sigur cand urmeaza sa fie implementata in Siri, insa avand in vedere batalia majora din domeniul asistentilor personali, nu cred ca va mai dura mult pana cand o vom vedea lansata, dar nu si in limba romana.