Prima Pagina Apple Apple dezvolta cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala pentru Siri

Apple dezvolta cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala pentru Siri

Inteligenta artificiala VocalIQ pregatita pentru Siri va umili Google Now, Amazon Echo sau Cortana prin acuratate si intelegerea intrebarilor complexe.

In cursul anului trecut Apple a cumparat VocalIQ, o companie mica al carui sediu era la Cambridge, Marea Britanie, iar in viitorul nu foarte indepartat tehnologia sa va fi integrata in Siri pentru a oferi o cu totul alta experienta de utilizare a asistentului virtual.

Inteligenta artificiala dezvoltata de catre VocalIQ este capabila sa inteleaga intrebari complexe puse de catre utilizatori, chiar sa urmareasca o serie de intrebari si sa faca legatura intre ele, sau sa poarte o conversatie cu utilizatorii.

Spre exemplu, inteligenta artificiala a VocalIQ este capabila sa ofere rezultate unui utilizator care cauta un local in care sa gaseasca un anumit tip de mancare, Wi-Fi gratuit, dar si parcare gratuita, rata de rezultate corecte oferite de catre sistemul Apple fiind de 90%, asta in timp ce Google Now, Siri sau Cortana au atins doar 20%.

Folosindu-se de un program al Amazon, cei de la VocalIQ au testat sistemul de inteligenta artificiala, inainte de a fi cumparat de catre Apple, iar dupa 10.000 de dialoguri cu oameni obisnuiti sistemul a reusit sa umileasca practic Google Now, Siri sau Cortana cu rata sa de rezultate corecte la intrebari complexe.

Users asked each AI questions using normal language, not the robotic commands you’re used to using with digital assistants. For example, imagine asking a computer to “Find a nearby Chinese restaurant with open parking and WiFi that’s kid-friendly.” VocalIQ’s success rate was over 90%, while Google Now, Siri, and Cortana were only successful about 20% of the time

VocalIQ este cu mult mai inteligent decat Siri, dar si cu mult mai avansat in ceea ce priveste recunoasterea cuvintelor, software-ul sau putand sa faca in mod dinamic distinctia dintre sunetele din jurul unui utilizator si cuvintele rostite de catre acesta, intelegend mai exact ceea ce spune.

Practic, inteligenta artificiala dezvoltata de catre VocalIQ in afara si in cadrul Apple va oferi un asistent personal virtual, in adevaratul sens al cuvantului, care ar putea fi mai bun chiar si decat recent anuntatul Google Assistant ce va fi disponibil din vara.

VocalIQ’s platform is also malleable enough to be programmed for anything you want to do. One example a source gave was teaching it to successfully manage email while a user’s phone was in their pocket. In theory, Apple would be able to train Siri to do everything much better using VocalIQ.

Probabil nu este de mirare ca Google se grabeste sa aduca pe piata sisteme de inteligenta artificiala care sa imbunatateasca experienta utilizatorilor Google Now din moment ce Apple are pregatit un upgrade atat de important pentru Siri.

Tehnologia VocalIQ este in dezvoltare de cativa ani si nu se stie sigur cand urmeaza sa fie implementata in Siri, insa avand in vedere batalia majora din domeniul asistentilor personali, nu cred ca va mai dura mult pana cand o vom vedea lansata, dar nu si in limba romana.

 • Srb Srb

  sa speram, ca daca nu vine o data cu iOS10 si macOS si tvOS si watchOS in Iunie-septembrie, atunci mai e de asteptat 1 an

 • Eu.G

  Apple dezvolta cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala. Cum dezvolta Apple acest sistem de inteligenta artificiala? cumpara o companie care a reusit sa dezvolte cel mai avansat sistem de inteligenta artificiala :))
  Care este meritul Apple in toate povestea asta? sau departamentul de arta din cadrul companiei Apple a reusit sa faca un desen si pentru asta?

 • Apple i-a cumparat cand erau mici si a bagat multi bani ij ei ca sa le dezvolte tehnologia

 • Eu.G

  “Tehnologia VocalIQ este in dezvoltare de cativa ani si nu se stie sigur cand urmeaza sa fie implementata in Siri”

  “In cursul anului trecut Apple a cumparat VocalIQ, o companie mica al carui sediu era la Cambridge, Marea Britanie”

  Se pare ca tu nu stii ce scrii in articol sau ti le da cineva traduse si tu decat faci copy-paste.

 • Eu.G

  Pe bune? mi-ai sters comentariul? :)) il mai scriem odata…

 • Eu.G

  “Tehnologia VocalIQ este in dezvoltare de cativa ani si nu se stie sigur cand urmeaza sa fie implementata in Siri”

  “In cursul anului trecut Apple a cumparat VocalIQ, o companie mica al carui sediu era la Cambridge, Marea Britanie”

  Se pare ca tu nu stii ce scrii in articol sau ti le da cineva traduse si tu decat faci copy-paste.

 • Pe bune, revino la realitate si comporta-te civilizat.
  Dupa aia studiaza ce inseamna sa te cumpere o companie cu resurse nelimitate si ce diferenta in reducerea timpului de dezvoltare al unui produs pot face banii sau accesul la baze de date cu informatii, ori sisteme de testare ale produselor.
  Sa vorbesti de pe campii e usor.

 • Srb Srb

  orice brand face shopping. samsung apple mercedes etc. un brand este , o denumire atat si pt ca ea sa functioneze trebuie sa faci shopping de oameni sa o populezi
  hihih

 • Srb Srb

  samsung nu cumpara/angajeaza oameni cu care sa faca R&D? sau crezi ca CEO face totul?

 • Srb Srb

  ca restul

 • Eu.G

  “Tehnologia VocalIQ este in dezvoltare de cativa ani si nu se stie sigur cand urmeaza sa fie implementata in Siri”

  “In cursul anului trecut Apple a cumparat VocalIQ, o companie mica al carui sediu era la Cambridge, Marea Britanie”

  Unde este meritul Apple aici?.prin simplu fapt ca il tot stergi doar dovedesti ca am dreptate.

 • Jenică Boierică

  Ce plăcere perversă pe hateri să vină aici să-și verse veninul și frustrările!

 • RaduD

  A te dezvolta prin investitii e cea mai sigura cale de crestere si progres pentru orice organizatie. Bravo lor ca nu isi trag resursele acumulate pentru vile, iahturi, insule sau altele, cum am vazut la Lehman-Brothers si altii ca ei…

 • Da, aia au dezvoltat ceva cativa ani, iar sub umbrela Apple s-a accelerat procesul. Sistemul ala de inteligenta arficiala avea un anumit nivel cand a fost preluat, iar cu banii Apple a devenit si mai bun. Ce e asa greu de inteles. N-a zis nimeni ca Apple l-a INVENTAT, ea doar il dezvolta in continuare.
  Fa distinctia intre a inventa ceva si a dezvolta ceva.

 • cdaryus

  Aici ai dreptate , lumea nu citește înainte :))

 • amfetamin

  Daca o iei asa si Mercedes si alte firme pun pe mașinile lor cauciucuri de la Michelin,injectoare si altele de la Bosch,discuri si plăcute de frâna de la ATE si Brembo,faruri de la Hella,șamd. Sau navigatia si tot ce înseamnă tehnologie crezi ca doar ei o fac?

 • Viorel Predatorul

  Comparația ta demonstrează diferența de complexitate între o mașină și un sistem de genul smartphone.

  Eu.G spune că Apple a luat un produs de-a gata (a cumpărat anul trecut o companie care lucra de mulți ani la sistemul ăsta). E ca și cum ai cumpăra un costum deosebit, tu i-ai pune nasturii, și gata! Spui că TU ai produs costumul :))
  George, te rog corectează-mă dacă greșesc!

 • Viorel Predatorul

  No, pe bune, unde ai văzut tu vile și iahturi la Lehman Brothers și alții ca ei?

 • Eu.G

  Ai inteles ft bine.

 • icetkk

  Da, dar eu nu pot înțelege de ce sunt frustrați. Au cel mai bun telefon, cel mai bun ecran, cea mai bună cameră, cel mai bun design, au de toate, cei mai mulți RAMi, cel mai tare procesor, super baterie cu încărcare ultra-rapidă. De ce vin pe aici să ia la mișto? Ce vor? Care e scopul? Vin să bage jordeaua prin gard, să agite. Sunt mai mult trolli decât hateri. Sau mai rău, trolli hateri.

 • maxwell

  Măcar sa bage si limba romană 🙂