Apple cumpara VocalIQ pentru a imbunatati Siri

Apple cumpara VocalIQ pentru a imbunatati SiriApple a cumparat VocalIQ, o companie britanica specializata pe dezvoltarea de software capabil sa invete sa poarte conversatii cu utilizatorii obisnuiti, o functie pe care compania Apple a implementat-o intr-o forma destul de rudimentara in Siri.

Partea interesanta a acestei achizitii sta in faptul ca acum cativa ani VocalIQ ironiza Siri spunand ca software-ul lor este mult mai avansat, in timp ce asistentul personal al Apple a fost lansat cu multa publicitate insa s-a dovedit a fi doar o jucarie.

Tehnologia VocalIQ i-ar putea permite asistentului personal Siri sa invete sa poarte conversatii mai ample cu utilizatorii, in special in masina, compania britanica avand drept zona principala de interes felul in care soferii interactioneaza cu acest tip de asistenti.

The spoken dialogue technology being developed by VocalIQ spun out from the University of Cambridge’s Dialogue Systems Group spearheaded by serial Dontrepreneur Steve Young. It was designed to enhance automated voice recognition interfaces, which rely heavily on predefined commands. Industry observers have been calling for Apple’s Siri software to be updated.

Avand in vedere ca Apple are in dezvoltare o masina electrica, tehnologia VocalIQ ar putea fi unul dintre punctele cheie pentru a face masina atractiva deoarece ar fi grozav sa avem un Siri capabil sa poarte conversatii cu soferii in ideea de a ii ajuta sa indeplineasca task-uri mai rapid.

VocalIQ a dezvoltat sisteme de acest gen pentru masini si a avut un parteneriat cu General Motors in trecut, deci vorbim cu o companie care are experienta in a implementa asistenti virtuali in masini, combinarea tehnologiei lor cu cea a Siri fiind probaibl urmatorul pas.