Tim Cook dispare din lista celor mai bine platiti presedinti de companii

In cursul anului 2015 Tim Cook nu s-a bucurat de aceleasi bonusuri salariale precum alti presedinti de companii importante din SUA, actualul presedinte al companiei Apple disparand din lista celor mai bine platiti presedinti de companii americane.

Cei de la New York Times au realizat o lista a celor mai bine platiti presedinti de companii americane, Dara Khosrowshahi, CEO al Expedia, ocupand prima pozitie cu salariu si bonusuri de 94.6 milioane de dolari, de aproximativ 10 ori mai mult decat a inregistrat acum 2 ani.

Printre cei 200 de presedinti cu multi bani castigatni in 2015 se regasesc putini competitori ai Apple, insa prezenta presedintelui Yahoo!, Marissa Mayer, este notabila din moment ce compania trece printr-o perioada nefasta din punct de vedere financiar.

Tim Cook nu are salariu foarte mare in cadrul Apple, iar cu bonusurile obisnuite el ajunge la sume de aproximativ 3 – 5 milioane de dolari anual, cu mult sub ultimul presedinte listat, acesta primind 12.2 milioane de dolari de la compania pe care o conduce.

Pe de alta parte, Tim Cook a primit actiuni in valoare de peste 400 de milioane de dolari la compania Apple, ele urmand a ii intra in posesie abia peste cativa ani, iar pana atunci e putin probabil sa il mai vedem listat in topuri de acest gen.

cei mai bine platiti presedinti