Facebook va securiza Messenger pentru toti utilizatorii de pe planeta

1

Compania Facebook pregateste o schimbare majora pentru aplicatia Messenger dedicata celor 900 de milioane de utilizatori de pe planeta, acestia urmand a beneficia de un sistem securizat de comunicare similar cu cel oferit in WhatsApp Messenger tot de catre Facebook.

Avand in vedere recentele scandaluri din SUA care au in centru securitatea datelor utilizatorilor, compania Facebook vrea sa le ofere utilizatorilor Facebook Messenger posibilitatea de a isi securiza conversatiile cu diversele persoane cu care comunica zilnic.

Noul sistem de criptare a comunicatiilor nu va fi activat automat de catre Facebook, ci va trebui activat manual de catre utilizatori, iar ratiunea din spatele acestei decizii are la baza faptul ca Facebook vrea sa imbunatateasca Messenger de-a lungul timpului si sa conecteze servicii terte la el.

Criptarea comunicatiilor pentru Facebook Messenger presupune faptul ca nimeni nu va putea accesa datele transmise de catre utilizatori, teoretic nici Facebook, deci utilizatorii ar putea purta in sfarsit conversatii in intimitate totala, lucru care nu se intampla acum.

In the coming months, according to three people close to the project, the social media company plans to release an optional encrypted communications mode for its Messenger app, which is used by more than 900 million people. The system will let users deploy so-called end-to-end encryption meant to block both authorities and Facebook from reading users’ texts.

In momentul de fata Facebook testeaza noul sistem in Messenger cu un numar restrans de utilizatori, iar daca testele vor decurge fara probleme, atunci functionalitatea va fi extinsa la nivel global pentru toti utilizatorii care folosesc serviciul.

Indiferent cat va dura pana cand Facebook va lansa acest nou sistem pentru Messenger, recomandarea mea este sa il activat imediat ce apare pentru a avea parte de conversatii securizate.