Cel mai sigur smartphone costa cat o masina

Solarin este cel mai sigur smartphone vandut in momentul de fata oriunde pe planeta, un startup israelian numit Sirin prezentandu-l oficial in cursul acestei zile, iar in clipul vide de mai jos puteti vedea o prezentare detaliata facuta pentru el de catre producatori.

Solarin costa 14.000 de dolari, insa este capabil sa securizeze complet datele utilizatorilor, in carcasa sa de titan fiind ascuns un Android ce poate tine secrete datele utilizatorilor care au suficient de multi bani pentru a cumpara acest dispozitiv extravagant.

Solarin functioneaza in mod normal in baza unui Android modificat si stiti cu totii cat de sigur este el, insa miscarea unui buton montat pe carcasa comuta smartphone-ul in modul singur, iar aici vorbim despre transfer criptat de date, apeluri telefonice criptate si date care nu pot fi accesate de altcineva in afara de proprietar.

Solarin cripteaza datele folosind un protocop AES de 256 biti, datele din terminal fiind deasemenea salvate in serverele a doua companii de securitate care le pot tine in siguranta pana cand ele vor fi descarcate din nou in terminalul utilizatorului.

Solarin este dedicat in principal oamenilor de afaceri, singurii care au suficient de multi bani pentru a-l cumpara si care au suficient de multe secrete care nu trebuie sa ajunga in serverele hackerilor sau a diverselor agentii guvernamentale sau de informatii de pe planeta.

Solarin colaboreaza direct cu terminalele Blackberry in momentul de fata, insa ramane de vazut daca smartphone-ul va reusi sa securizeze suficient de bine datele astfel incat promisiunile producatorilor sa aiba intr-adevar o baza reala.

8 COMENTARII

  1. Telefonul ideal parlamentarului român! Deși faptul ca colaborează direct cu BlackBerry îmi da de gândit despre securitatea lui,știm cu toții povestea cu poliția canadiana cât de sigur e BB.

  2. Parlamentarului roman nu ii trebuie deloc un astfel de telefon pentru ca el fura pe fata; de ce si de cine s ar ascunde? La noi se fura munti, paduri, judete, mai se gandesc baietii la securitatea convorbirilor. Si daca e sa i prinda, scriu o carte si in 1,5 ani is liberi. Cred ca unii au deja cartile scrise inainte sa i puna sub urmarire penala.