Cati oameni folosesc internetul la nivel global ?

3 miliarde de oameni folosesc internetul in fiecare an conform unui studiu publicat in cursul acestei zile, aceasta cifra neavand inclus numarul de utilizatori din India, in aceasta tara fiind totusi inca 277 de milioane de utilizatori, deci vorbim despre 3.27 miliarde de utilizatori de internet la nivel global.

Dupa cum puteti vedea in graficul de mai jos, din 2008 si pana in 2015 numarul de utilizatori de internet s-a dublat la nivel global, apropiindu-se de jumatate din totalul populatiei planetei, rata de penetrare a internetului fiind de 42% la sfarsitul anului 2015.

Se poate observa destul de clar si ca vorbim despre o crestere destul de liniara de la un an la altul, anul 2009 avand cea mai mare crestere dintre toti acesti 7 ani in care s-au inregistrat raportarile, insa numarul de utilizatori continua sa creasca in mod constant.

Pe masura ce tehnologia a devenit din ce in ce mai ieftina si smartphone-urile Android au fost vandute la preturi tot mai mici, a crescut si numarul de utilizatori ai serviciilor de internet in lumea intreaga, lumea avand acces mai facil la informatie de aproape oriunde.

Daca acest trend va continua, atunci pana in 2020 vom avea aproximativ 5 miliarde de utilizatori ai internetului in lumea intreaga, cifra fiind una colosala daca ne gandim ca in momentul de fata sunt doar 3.27 miliarde de utilizatori la nivel global.

utilizatori internet global