Snapchat are mai multi utilizatori decat Twitter

Snapchat, una dintre cele mai populare aplicatii in randul tinerilor americani, a reusit sa intreaca Twitter in ceea ce priveste numarul de utilizatori lunari, astfel ca acum 150 milioane de persoane folosesc Snapchat lunar, in timp ce Twitter are doar 140  de milioane de utilizari.

Desi niciuna dintre cele doua companii nu ofera cifre publice privind numarul de utilizat, surse din interiorul ambelor companii au oferit aceste informatii si ele sunt surprinzatoare avand in vedere ambitiile celor de la Twitter de a concura mult mai eficient cu Facebook.

Practic in momentul de fata, Twitter are mai putin de 10% din totalul utilizatorilor retelei de socializare Facebook, deci practic nici nu mai poate fi numita competitor, iar cei de la Snapchat dovedesc din nou faptul ca sunt capabili sa atraga atentia tinerilor din toata lumea.

In luna februarie a acestui an, Twitter avea 320 de milioane de utilizatori activi lunar, deci vorbim despre o scadere cu peste 50% a bazei de utilizatori activi, lucru la care nimeni nu se astepta intr-o perioada atat de scurta de timp.

Snapchat Inc. has 150 million people using the service each day, said people familiar with the matter.Twitter, which was founded in 2006, has less than 140 million users interacting with the service daily, according to an average of analysts’ estimates.

In contrast, Snapchat a reusit sa isi creasca numarul de utilizatori activi lunar de la 110 milioane la 150 de milioane, deci vorbim despre o crestere de aproximativ 40%, schimbarea urmand a ajuta compania sa atraga investitii mai mari.